Objavio snimke, razotkrio prijetnje i prevare

Rama tuži njemačkog novinara

Albanski premijer Edi Rama tužio je novinara Bilda Pitera Tidea, zbog objavljivanja snimaka koji su otkrili da je pretnjama i prevarom došao na vlast.
Objavljeno: 25. 06. 2019 - 21:20 Promjenite veličinu teksta: A A A
Rama tuzi njemackog novinara
Foto: EPA-EFE/Filip Singer

Portal a1on objavio je da je Rama podnio tužbu protiv njemačkog novinara nakon objavljivanja snimaka prisluškivanih razgovora.

"Njemačkom advokatu Matijasu Princu dao sam ovlašćenje da započne sudski proces u vezi navoda njemačkog lista Bild. Njemački sudovi nek odlučuju ko je u pravu, a ko je kriv. Ovo činim zato što Albanci zaslužuju da znaju istinu o pravosuđu u zemlji", napisao je Rama na Tviteru.

Nakon Ramine objave na Tviteru reagovao je njemački novinar Tide.

"Za šta me optužuje? Optužuje me za objavljenu istinu?", napisao je Tide.

Reagovao je i savjetnik njemačke kancelarke Martin Henc, koji je najavio da će Edi Rama uskoro biti optužen pred međunarodnim sudom.

"Piter, ovo su posljednji potresi jedne autokratije. Gospodine Rama uskoro će te se naći pred međunarodnim sudovima kao optuženi", napisao je Henc na Tviteru.

Prvi natpis u njemačkom listu "Bild" je bio naslovljen "Kako mafija manipuliše sa izborima u Albaniji", koji je bio objavljen početkom juna, kada su bili javno objavljeni i prisluškivani razgovori napravljeni od albanskih istražnih organa, na kojima se čuje kako su mafijaški klanovi kupovali glasovi za stranku Edija Rame.

Kod svih šest razgovora čuje se, kako navodi A1on, mafijaš Astrit Avdulaj koji razgovara sa gradonačelnik primorskog grada Drača i direktora "Vodovoda" kako bi se obezbijedili glasovi uz prijetnju i kupovinu.

Kasnije, 16. juna, objavljeno je 16 novih razgovora o izborima u gradu Peškopeja, na kojima se čuje i glas Edija Rame.

Komentari: 0

Novi komentar