Ministarstvo javne uprave se oglasilo o novonastaloj situaciji u Kotoru

Perović i Jokić su grubo kršili zakon

Dan nakon što su predsjednik opštine Kotor Vladimir Jokić i predsjednica SO Dragica Perović odbornicima nove skupštinske većine blokirali ulaz u Skupštinu opštine i stavljajući nove brave, lance i katance na zgradu lokalnog parlamenta kako bi spriječili Jokićevu smjenu oglasilo se Ministarstvo javne uprave.
Objavljeno: 26. 06. 2019 - 06:27 Promjenite veličinu teksta: A A A

Evidentno je, saopštili su iz Ministarstva javne uprave, da predsjednica Skupštine opštine Kotor Dragica Perović i predsjednik opštine Vladimir Jokić ne žele da stvore uslove za normalno i redovno funkcionisanje Skupštine opštine, jer nemaju većinu u lokalnom parlamentu kako bi nastavili da vrše vlast, a što narocito trpe građani i građanke Kotora.

„To potvrđuju onemogućavanjem ostvarivanja legitimnog prava većine kotorskih odbornika da uđu u prostorije Skupštine kao predstavničkog organa svih građana Kotora i na ovaj način suprotno zakonima ove države daju sebi za pravo da „štite“ imovinu opštine od odbornika, tj. predstavnika građana“, saopštilo je Ministarstvo.

Iz resornog ministarstva napominju da će upoznati Vladu o svim detaljima i činjenicama.

„Imajući u vidu višemjesečnu problematičnu situaciju u Kotoru za koju je, kako smo to više puta istakli, odgovorna isključivo lokalna vlast, koja je imala većinu u lokalnom parlamentu, a koja je eskalirala ovih dana grubim kršenjem zakona od strane predsjednice Skupštine opštine Kotor Dragice Perović i predsjednika opštine Vladimira Jokića, kao i nepoštovanjem roka koji je Vlada odredila za uspostavljanje normalnog funkcionisanja Skupštine opštine Kotor, Ministarstvo javne uprave će, u skladu sa svojim nadležnostima, na prvoj narednoj sjednici upoznati Vladu o svim detaljima i činjenicama“, ističu iz MJP.

Podsjetili su da Dragica Perović u roku od 20 dana, koliko je odlukom Vlade bilo ostavljeno za obezbjeđivanje funkcionisanja Skupštine, ni samoinicijativno, ni na zahtjev trećine od ukupnog broja odbornika, nije sazvala sjednicu SO.

„Imajući u vidu navedeno, kao i njena posljednja postupanja, evidentno je da to čini isključivo i jedino iz ličnih i političkih razloga i motiva“, zaključuje se u saopštenju.

Komentari: 10

Tommy_h

26. 06. 2019 - 10:20

Ono sto je posebno karakteristicno za vlast u Kotoru je samovolja pojedinaca, koji su iskoristili svoje pozicije za masovno zaposljavanje partijskih drugova i kumova, a sve to na ustreb nase opstine, koju su i na kraju unazadili svojim neznanjem i nesposobnoscu.
Marelica

26. 06. 2019 - 10:22

Dragica Perovic prstom nije mrdnula zarad nase opstine, iako je i te kako bila upuceno u lose stanje u koje je zapala!
Svetlana_TV

26. 06. 2019 - 10:22

Prvo su tuzili odbornike koji zele da pomognu Kotoru, a sad su stavili katance na sluzbene prostorije, kako bi im onemogucili odrzavanje sastanaka. Stvarno su Jokic i Perovicka dno dotakli ovim postupcima.
Enesa

26. 06. 2019 - 10:23

Od pocetka oni krse zakon!
Freeman

26. 06. 2019 - 11:18

Upravni sud kaže da nijesu oni kršili zakon već DPS odbornici i ostali koji su nelegalno nastavili prekinutu sjednicu skupštine i smijenili legitimnog i legalno izabranog predsjedika.
goran1978

26. 06. 2019 - 12:47

E vala stat ce se ovim nezakinitim radnjama od strane smijenjenog Jokica i ove Perovicke kojoj sa dolaskom novog predsjednika opstine prestaje mandat! Pa ce biti zabotavljena kao da nikad nije bila ovo sto je sad!
Kosta

26. 06. 2019 - 12:48

Odakle pravo Jokicu koji nije predsjednik da zapecati dokumenta i vrata opstine da niko ne moze da dodje na posao?! Kakvo je to bahanalisanje?!?!
oliver14

26. 06. 2019 - 12:49

Niko Kotor nije ojadio kao sto su Demokrate! Ovo je dokaz kako opozicija vlada i kako bi sjutra drzavu vodili!
Vitinka

26. 06. 2019 - 12:49

Jedna obicna grupa ljudi koja je dosla na vlast preko ko zna koje mucke sad su nasli da se ovako ponasaju demokrate da skrnave zakon i da ugnjevataju opstinske institucije!
ines23

26. 06. 2019 - 12:50

Ne moze ovo ovako vise?!? Kakav je ovo nacin da oni rade sta je njima volja?!? Ovome se mora stati vise.
Novi komentar