Podgorički haker

Glavatoviću dvije godine robije, na svoj račun prebacio dva miliona eura

Stevan Glavatović (21) iz Podgorice pravosnažno je osuđen na dvije godine zatvora jer je sa računa barske opštine na svoj račun prebacio dva miliona eura – saopšteno je Pobjedi iz Osnovnog suda. Glavatović je sporazumno priznao krivicu i tu nagodbu je usvojila sutkinja Larisa Mijušković-Stamatović.
Objavljeno: 26. 06. 2019 - 07:26 Promjenite veličinu teksta: A A A

Prema navodima optužnog prijedloga, Glavatović se teretio za krivično djelo prevara na štetu opštine Bar. Njemu su stavljene lisice krajem januara, nakon što je otkriveno da se lažno predstavljao kao dostavljač javnog izvršitelja iz Bara i na osnovu falsifikovane dokumentacije doveo u zabludu službenike banke. 
- Na ime tog javnog izvršitelja predao je Odjeljenju za prinudnu naplatu CBCG falsifikovanu dokumentaciju kojom se nalaže prenos sredstava sa žiro računa Skupštine opštine Bar od 1.970.400 eura, a u korist izvršnog povjerioca preduzeća „Meta holding“ d.o.o iz Podgorice – saopštili su iz policije nakon što je Glavatović uhapšen. 
Osnivač i izvršni direktor „Meta holdinga“ bio je upravo optuženi Glavatović. On je razotkriven kada je službenica Centralne banke pozvala javnog izvršitelja i iznenadila ga kada mu je saopštila da je njegov ovlašćeni dostavljač donio tri rješenja. 
Dokumentacija koju je Glavatović donio bila je skoro vjerodostojna. On je imao falsifikovani dokument Ministarstva pravde. Glavatović je 16. januara otvorio žiro račun na koji je sa računa opštine prvom transakcijom prebačeno 800.000 a potom kroz četiri transakcije još 1.170.000 eura. Podigao je 20.000 eura.
 

Komentari: 2

sizif

26. 06. 2019 - 08:05

Nikada nijesam mogao shvatiti ljude koji, zagorčavajuci život drugima, potvrđuju sami sebe i u digitalnom svijetu, umjesto da olakšaju komunikaciju, uživaju u svom nehumanim naumu. Možda je zrelo vrijeme da neki psiholog ustanovi novi vid liječenja ovih bolesnih umova. Ne, zatvor nije za njih, jer im se o trošku države daje vrijeme da usavrše svoju "djelatnost"! Promatranje, analiza i liječenje!!!
*

26. 06. 2019 - 08:46

Dečko je genijalac! Treba da ga unaprijede a ne da ga drže da trune u zatvor takav kapacitet !!
Novi komentar