Ministar zdravlja poručio

Hrapović: Zdravlje građana prioritet koji nema alternativu

Država je jasno orjentisana ka zaštiti zdravlja stanovništva kao prioritetu koji nema alternativu. Da je tako potvrda je i vaš angažman koji slijedi nakon edukacije, a za šta su iz državnog budžeta opredijeljena značajna sredstva, poručio je ministar zdravlja Kenan Hrapović na svečanosti povodom završetka specijalizacija i supspecijalizacija 37 ljekara Kliničkog centra Crne Gore, održanoj u Institutu za javno zdravlje.
Objavljeno: 26. 06. 2019 - 11:04 Promjenite veličinu teksta: A A A

Hrapović je poručio doktorima da su oni armija koja od danas daje dodatnu snagu najvećoj zdravstvenoj ustanovi u Crnoj Gori.

“Imali smo i imaćemo sluha za svaki zahtjev koji zdravstvene ustanove upute Ministarstvu zdravlja, a tiče se dodjele specijalizacija i supspecijalizacija ljekarima koji žele da se usavršavaju i ljekarima koji su spremni da ojačaju sitem zdravstvene zaštite u svojoj zemlji”, istakao je ministar.

Prema njegovim riječima, na specijalističkom usavršavanju trenutno se nalazi oko 400 doktora medicine, a na supspecijalističkom 54 ljekara.

“I ovo je naša snaga i ovi ljudi su osnovni potencijal sistema zdravstva. Jasnim i nedvosmislenim opredjeljenjem Vlade Crne Gore na edukaciji i ulaganju u kadar, pokazujemo kako Vlada vrednuje najhumaniju među svim profesijama, a samim tim i njene protagoniste, tačnije vas”, jasan je on.

 

doktori

 

Hrapović je naveo da je od 2012. godine ljekarima dodijeljeno je oko 600 specijalizacija, a u istom periodu upošljeno i oko 1.000 medicinskih sestara, sto je, kako je ocijenio,  doprinos države u prepoznavanju potreba crnogorskog zdravstvenog sistema.

To je zapravo 1.600 novih radnih mjesta u sistemu, što nas čini najvećom fabrikom koja proizvodi zdravlje. Dakle, mi stvaramo proizvod, mi nismo potrošači. I dalje ćemo ulagati u vas. Prepoznajte sebe u nekoj užoj oblasti, ostvarite svoj san na dobrobit pacijenata i vas lično. Nikada nemojte prestati da učite, nikada nemojte prestati da postavljate pitanja. Nikada ne zaboravite da su medicina i umjetnost nauke, da su doktori i umjetnici naučnici koji donose u svoj odnos sa pacijentima ne samo tehnologiju i znanje, već prije svega, humanost, pažnju i brigu”, poručio je on.

Komentari: 1

Ne ponovilo se

26. 06. 2019 - 12:04

Zapažanje jednog ZAPADNOG turiste na ZDRASTVO Ii AGRAR (POLJOPRIVREDU) CRNE GORE, BORAVILA SAM U POSJETU u KBCCG 1h ,nisam mogla vjerovati na kojoj strani je sve van jednog minimalnog reda i discipline ,Red ne postoji, Uvažavanja nema, prljavstina na svaki korak ,jedan opsti haos, Agrar je u mojoj zemlji jedna od najrazvijenih grana u državi ,sela CRNOGIRSKA su nista manje nego ,,BOJISTA SAMOĆE ,,i bez alternative za život ,TAKO LIJEPA DRŽAVA a tako sve ZAPUŠTENO.
Novi komentar