Marković i britanski ministar odbrane Kurzon:

Prvo slijetanje savezničkih aviona u Crnu Goru dokaz partnerstva sa UK

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković i ministar odbrane Ujedinjenog Kraljevstva lord Hau Frederik Ričard Pen Kurzon ocijenili su da se Crna Gora u kratkom razdoblju članstva u NATO-u dokazala kao pouzdana i odgovorna članica Alijanse koja dijeli vrijednosti sa državama partnerima.
Objavljeno: 26. 06. 2019 - 12:26 Promjenite veličinu teksta: A A A

Premijer se nakon zajedničkog obilaska dva Eurofajtera Tajfuna Kraljevskog vazduhoplovstva, koja su juče sletjela u na vojni aerodrom „Knjaz Danilo“ u Podgorici, zahvalio ministru Kurzonu na podršci Ujedinjenog Kraljevstva rekavši da prvo slijetanje savezničkih aviona u Crnu Goru vidi kao dokaz čvrstih i stabilnih međudržavnih odnosa Crne Gore i Ujedinjenog Kraljevstva.

„Dolazak ovih aviona nije samo simbolika nego suštinska potvrda da je Crna Gora, iako jedna od najmanjih članica Alijanse, i te kako vidljiva unutar NATO-a i da se ona doživljava kao država-partner“ – rekao je predsjednik Marković.

markovic-i-m-odbrane

Premijer je informisao sagovornika o strateškim ciljevima i rezultatima Vladinih politika ocijenivši da naš impozantan privredni rast i ekonomski uspjesi predstavljaju, među ostalim, i posljedicu našeg članstva u NATO-u.

Predsjednik Vlade Crne Gore i ministar odbrane Ujedinjenog Kraljevstva razmijenili su mišljenja o situaciji u regionu Zapadnog Balkana.

Komentari: 1

Rankovic

26. 06. 2019 - 14:57

Sa srecom u oba doma !
Novi komentar