Polemika premijera i Milana Kneževića

MARKOVIĆ: Težak put smo prešli da bi dozvolili nekom da nam otme državu

Trinaest godina je od sticanja nezavisnosti. Neumorno kreiranje novih afera ukazuje da su vaše politike zarobljene u idejama iz prošlog vijeka.  Crnogorska nezavisnost je vječna, isto kao što je vječna Crna Gora, sviđalo se to nekome ili ne, kazao je premijer Duško Marković odgovarajući na pitanje Milana Kneževića (DF) da prokomentariše detalje iz telefonskog razgovora tadašnjeg visokog funkcionera DPS-a Milana Roćena i bivšeg vlasnika KAP-a Olega Deripaske uoči raspisivanja referenduma o državnom statusu Crne Gore 2006. godine.
Objavljeno: 26. 06. 2019 - 13:12 Promjenite veličinu teksta: A A A

„Prije svega, sa današnje tačke gledišta dvije su presudne pobjede suverenističkih snaga predvođenih DPS-om, Jedna od kapitalnih odluka bilo je uvođenje njemačke marke 1999. godine. Ne radi se o tome da se pokušalo otcijepljenje od Srbije, kako Vi to tumačite, nego da ravnopravna članica državne zajednice ostvari svoje pravo na referendumu. U ovom domu je usvojen Zakon o referendumu. Sa konačnim rezulatom od 55,6 odsto i sa visokom  izlaznošžu obezbijedilo je da referendum dobije podršku međunarodne zajednice“, naglasio je Marković  

On je podvukao da nema nikakvih novih elemenata koji bi obnovili sumnju u referendumski rezultat. 

„Težak put smo prešli da bi dozvolili nekom da nam otme državu. Podrivanje nezavisnosti neće vam proći. Pod uslovom da neko pokuša da preispita rezultat refrenduma, što je inače besmislena inicijativa, od međunarodne zajednice bi se moglo očekivati da podigne parametre vezano za izlaznost i rezultate za deset odsto. Vraćanje Crne Gore pod tuđe skute se više neće ponoviti. Odluke vezano za Crnu Goru donosiće se u Crnoj Gori“, naveo je Marković. 

Knežević je rekao da postoje informacije da je Marković, kao nekadašnji šef ANB-a, objavio razgovore Roćena i Deripaske.

Knežević je Markoviću rekao da bi trebalo da se mole za zdravlje Vladimira Putina jer je, kako je naveo, omogućio nezavisnost.

"Kako je to da smo mi izdajnici kad sarađujemo sa Rusima a vi niste", rekao je poslanik DF-a.
 

Komentari: 6

@

26. 06. 2019 - 14:01

ha ha ha nevjerovatno je kako ih boli nezavisnost.Pristali bi i da nas Erdogan ili Daraj Lama preuzme samo da ne postojimo.NEVJEROVATNO!!!
Contradictio in adjecto

26. 06. 2019 - 14:33

Gledam Ranka u Skupštini. Priča o švercu droge, predstavljajući CG koa državu glavnog organizatora šverca droge u svijetu. Dokle je stigao? Jad i bijeda. "Zlatni period" razvoja šverca droge u CG je bio onda kada je na čelu MUP-a CG bio Raško, a na "čelu" Kotora, Ranko. Njih dvoje su stvorili uslove da koro svaki pomorac iz Kotora i okoline ne radi ono za što se školovao, no švercuje drogu. Po tom će biti zapamćeni SDP, Ranko i Raško. Đoko Orlandić PS Ne napisah da su u tom periodu Ranko i Raško kontrolisali više MUP CG no Staljin u SSR GRU i NKVD.
Andrija Radović

27. 06. 2019 - 06:40

Ranko je reinkanirani Andrija Radović! Sjetio se nakon 17 godina provedenih u vlasti da nešto ne "štima"! Sindrom lidera ugašene suverenističke partije, koga je neviđena energija, tada mladih ljudi, napravila liderom! Od Mila ne vide DPS, niti jadnuj opoziciju, koja se uplela u fašističkuj ideologiju,a svaka do jedne ima "demokratski" predznak! Ima pravo LIder da ukine sebe, ali ne i pokret, (ne partiju), koji je zadivio svojevremeno civilizovanik svijet, prkoseći Balkanskom Kasapinu! Zaratio je sa cijelim svijetom, a samo jedna šačica (u samom početku, nakon pojave Memoranduma) časnih Cetinjana je imala petlje da mu se javno suprotstavi tom zlu. Ostali su bili "politički mudri" i valjali se u blatu beščašća! Kad je "brpod" bio dovoljno jak, Rankić se ukrcao, da bi ga napustio u trenutku kada je vidio da neće biti okrunjen "cezarovim" lovorjem! Andrija, nestašni Andrija!
sizif

27. 06. 2019 - 07:05

Crnoj Gori, nažalost, po jedan Radović nikada ne fali! ...............
Rašo

26. 06. 2019 - 16:32

Svaka čast Markoviću. Neće nama niko pa ni SPC otimati državna dobra i jurišati na državu. A gospodin Knežević i njegova družina i istomišljenici ako im se više sviđa Srbija neka idu prosto im bilo. Crna Gora je država svih građana koji je vole i cijene kao slobodnu i nezavisnu , oni koji misle da je utope u Srbiju gadno se varaju , NIKAD VIŠE.
21 maj

26. 06. 2019 - 16:59

Gos MARKOVIĆU velike pohvale za REČENICU KOJU STE ISKRENO IZGOVORILI ZA CG , Ovo bi trebali stalno da ponavljaju ovi što danas stoje sjede ispred vas Oni koji su se MEGALONSKI OBOGATILI na račun države CRNE GORE i NJENIH GRAĐANA a za uzvrat tome nađu BIJEG U SRBIJU ,, KAO ISKRENI PATRIJOTA CG bez i jednog jedinog interesa ,Nama koji smo daleko od CG a slušajući i gledajući ko je sve POPLJAČKAO I POKRAO a sebe stalno OBAOGAĆUJU EMOCIJAMA VELIKOSRPSTVA i poklanjajuci se njihovim AGRESORSKIM postupcima prema SVEMU STO JE CRNOGORSKO, dajte najzad im oduzmite zbog drzave i njenih građana IZRUGIVANJE koje im je veće od njih samih.
Novi komentar