Sjednica Skupštine akcionara HG Budvanska rivijera

Uskoro počinju sa radom Sveti Stefan hoteli

U hotelu Palas je danas održana jedanaesta vanredna sjednica Skupštine akcionara Hotelske grupe Budvanska rivijera na kojoj je podržana odluka o odvajanju i osnivanju novog Društva koje u svom sastavu ima hotele Sveti Stefan i Miločer, sa pripadajućim zemljišnim kompleksom.
Objavljeno: 26. 06. 2019 - 16:08 Promjenite veličinu teksta: A A A

Prema dnevnom redu Skupštine razmatralo se osam predloga odluka o uslovima i načinu odvajanja uz osnivanje novog Društva, nacrti odluka o odvajanju uz osnivanje novog Društva sa predlogom Statuta novog Društva, o smanjenju osnovnog kapitala po osnovu odvajanja uz osnivanje novog Društva,  o emisiji akcija po osnovu odvajanja uz osnivanje novog Društva, o izboru Odbora direktora novog Društva, o imenovanju revizora, o izmjenama i dopunama statuta Hotelske grupe Budvanska rivijera.

Sjednici je prisustvovalo 11 akcionara  i punomoćnika akcionara koji raspolažu sa 7.237.870 akcija, odnosno glasova (ili 89,24% od ukupnog broja akcija), a za predlog o izdvajanju i osnivanju novog Društva pozitivno se izjasnilo 99,97% akcionara.

U skladu sa utvrđenim dnevnim redom današnje Skupštine akcionara,  izabran je prvi saziv odbora direktora novog Preduzeća za koji su izabrani: Milan Vučinić, Petar Ivković, Vladimir Sekulić, Savo Jasnić i Slobodan Leković.

Nakon završenih zakonskih i administrativnih procedura oko registrovanja novog preduzeća, uskoro bi trebalo da počne sa radom novo Društvo pod nazivom Sveti Stefan hoteli a.d.
 

Komentari: 3

Jos jedno dobro preduzece

26. 06. 2019 - 22:40

Nadam se da ce ovo biti jos jedno uspjesno preduzece. Drago mi je da vidim da su Milan Vucinic i Vladimir Sekulic nakon rada u Opstini izabrani u bord direktora,jer su se pokazali kao super obrazovani i posteni ljudi.
Svaka cast dobri ljudi

27. 06. 2019 - 01:16

Drago mi je zbog Milana i Vlada.Milan je bio gospodin covjek u Opstini,dok je Vlado bio primjer najskolovanijeg covjeka i promjer cojstva i postenja,jedini je od svih funkcionera koje Krapovic nije mogao kupiti,zato ga je i ostavio bez posla jer nije bio prodana dusa kao ostali.
Pinokio

27. 06. 2019 - 10:50

Ponovo neka namještaljka.
Novi komentar