Savez iza kojeg stoji nikšićki biznismen Miodrag Daka Davidović namjerava da širi koaliciju

,,Da svako ima“ planira pregovore sa Milićem i Danijelom Pavićević

Politički savez ,,Da svako ima“, kojeg čine SNP, Ujedinjena Crna Gora, Radnička partija i nezavisni poslanici, planira da pregovara sa poslanicima Srđanom Milićem i Danijelom Pavićević o širenju svoje koalicije, saznaje Pobjeda.
Objavljeno: 27. 06. 2019 - 06:22 Promjenite veličinu teksta: A A A

Više izvora Pobjede iz vrha tog saveza je saopštilo da bi uskoro trebalo da počnu pregovori sa poslanicima izabranim sa liste predizborne koalicije ,,Ključ“, Danijelom Pavićević i Srđanom Milićem.

- Savez ,,Da svako ima“ ima trenutno pet poslanika: Aleksandra Damjanovića, Anku Vukićević, Janka Vučinića, Gorana Radonjića i Gorana Danilovića. Plan koalicije je da taj broj poraste do osam, čime bi se izjednačili sa jačinom poslaničkog kluba Demokrata - rekao je Pobjedi izvor iz vrha koalicije.

Više detalja o širenju koalicije trebalo bi da bude poznato na sjednici Predsjedništva SNP-a koja je zakazana za danas.

Pavićević i Milić od početka skupštinskog zasijedanja bojkotuju rad parlamenta, iako je u jednom momentu preporuka od predsjednika SNP-a Vladana Jokovića bila da se vrate u parlament i prekinu bojkot.

- Milić i Pavićević su se oglušili i o ranije pozive Jokovića o formiranju poslaničkog kluba, ali pretpostavljamo da će poziv Davidovića i ostalih teško odbiti - rekao je izvor Pobjede.

Izvori ovog lista ne isključuju mogućnost pregovora i sa nezavisnim poslanikom Neđeljkom Rudovićem, ali je ta opcija manje vjerovatna, imajući u vidu da su bivšem potpredsjedniku GP Ura apsolutno neprihvatljivi stavovi saveza da 21. maj - Dan nezavisnosti nije istorijski datum kojeg treba slaviti.

Da će biti pregovora o proširenju u subotu je najavio predsjednik SNP-a Vladimir Joković.

- Pregovaraćemo sa pojedinim parlamentarnim i vanparlamentarnim partijama, sa slobodnim intelektualcima - pojedincima kao i sa svima onima koji bi podijelili sa nama one vrijednosti koje smo uspostavili pri formiranju ove koalicije i koji bi se s njima služili - rekao je Joković.

Kako je dodao, potpuno su otvoreni za takve razgovore sa svima i oni će trajati sve do konačnog dogovora o tome kakav će sastav biti na parlamentarnim izborima.

- Mi ćemo imati puno razumijevanje za sve i vrata su otvorena svima koji žele da budu dio nas, a da, naravno, njihov prilazak nama ne remeti naše vrijednosti koje smo uspostavili. Spremni smo za razgovor i saradnju sa svima - rekao je Joković.

Po planu, pregovori o širenju koalicije trebalo bi da budu završeni do 13. jula.

Za tehničku vladu

Savez ,,Da svako ima“ se snažno zalaže za formiranje tehničke vlade koja bi pripremila izbore i to je istaknuto kroz stavove Aleksandra Damjanovića i Gorana Danilovića.

-,,Da svako ima“ bi svakako imao svoje kandidate za tehničku vladu, za razliku od DF-a koji zbog aktuelne političke situacije i prvostepenih presuda liderima ne bi bio otvoren za tu mogućnost. Upravo je u toj činjenici tačka razlaza koja isključuje pregovore o savezu te dvije političke grupacije - rekao je izvor Pobjede.

Komentari: 5

GRAĐANSKI

27. 06. 2019 - 07:05

Teke viđu ćirilicu - sve mi je jasno: koje su "mustre" u pitanju!
Fand

27. 06. 2019 - 07:12

Kako da pregovara sa njima kad je SNP već u ovoj koaliciji? Kakvi su ovo komedijanti iz koalicije Da svako ima mandat.
marko

27. 06. 2019 - 08:54

Nikako seljački i srednjovjekovvni mentalitet da izađe iz ovih ljudi,ne znam samo ko im ovo radi.Crna Gora nije više zemlja nepismenih i nesvjesnih ljudi,,obraćate se vrlo maloj populaciji,jesu Srbi ali nisu slijepi i gluvi,ni primitivni-naslov vaše kampanje je očajan i vrlo plitak i primitivan ,način razmišljanja ,pogotovo mladih se promjenio,niko gusle ne sluša,utuvite to u glavu
Momčilo,PV

27. 06. 2019 - 09:34

Marko, tačno se vidi ko im je glavni "ideolog" i voditelj. a to je SPC ,sa svim eparhijama u CG, sa svim uvoznim popovima .Na tom nivou je ta takozvana crkva, a ustvari je sve drugo nego skup vjernika. Njih zanima samo kako da CG skrenu na put velikosrbstva.
vuk

27. 06. 2019 - 10:11

Što lijepo ne napišu : DA SVAKI SRBIN IMA a za ostale nije nas stalo. Ka 1990g.samo su Srbi imali prava a ostqali ništa. Naravno i : JEDINSTVO TO SRBIN TRAŽI. ka ono 4s a ne ovako u mulj pokušavaju da sakriju Srpski nacinalšovinizam.
Novi komentar