(VIDEO)

Studenti mašinstva napravili model ljudske ruke

Grupa studenata završne godine bečelor studija Mehatronike projektovala je i napravila model ljudske ruke. Za sada upravljaju šakom pomoću rukavice sa senzorima koja se navuče na zdravu ruku.
Objavljeno: 27. 06. 2019 - 09:27 Promjenite veličinu teksta: A A A
Studenti masinstva napravili model ljudske ruke
UCG

Projekat je vrlo interesantan i izazovan i studenti namjeravaju da na master studijama nastave da rade na vještačkoj ruci i da usavrše njene funkcije.

Ovakvi multidisciplinarni projekti omogućavaju saradnju sa mnogim strukama, u ovom slučaju na primjer, pored drugih, i sa Medicinskim fakultetom.

Ove godine studenti bečelor studija Mehatronike su radili na još četiri projekta:

- Automat za pravljenje koktela,

- CNC ploter,

- Model Mars rovera, i

- Humanoidni robot,

dok su studenti master studija pravili model indistrijskog robota.

Na svim studijskim programima na Mašinskom fakultetu studenti primjenjuju stečena znanja na praktičnim projektnim zadacima, što im omogućava ne samo produbljivanje znanja, nego i sticanje pouzdanja u sopstveno znanje i mogućnosti.

Takođe, studenti koji pokažu spremnost za rad i učenje, se uključuju u naučno-istraživačke projekte i projekte za privredu, što im omogućava dodatna znanja, pored redovno stečenog na studijama. 

Komentari: 2

Vlado

27. 06. 2019 - 09:43

Bravo, devojke i momci. Znajem, preduzimljivošću i inicijativom postižu se uspijesi vrijedni svake pohvale i poštovanja. Tim uspijesima koji prevazilaze domaće granice, ponosite dobar glas vašeg fakulteta, profesora i crnogorske naučne zajednice. Takvim znanjima i vještinama doprinosite da ime Crne Gore bude viječno. Još jednom BRAVO
@

28. 06. 2019 - 08:14

AOOOOOOOOOOOO I JA SAM NAPRAVIO OBIJE RUKE I NOGE I KOMPLETNU OSOBU PA SE NE HVALIM.
Novi komentar