Ulaz u zgradu SO zapečaćen

O smjeni Dragice Perović u hotelu "Vardar"

Odbornička većina u Skupštini opštine Kotor, koja je trebalo da raspravlja o smjeni predsjednice Skupštine Dragice Perović, jutros nije mogla da održi sjednicu lokalnog parlamenta u zgradi SO Kotor jer su prostorije i dalje zapečaćene.
Objavljeno: 27. 06. 2019 - 10:31 Promjenite veličinu teksta: A A A

Odbornička većina koju čine DPS, SD, LP, HGI i bivša SDP-a odbornica Bruna Lončarević trebalo je da održi sjednicu u zgradi SO Kotor.

No, kako su prostorije po ranijem nalogu predsjednika Opštine Vladimira Jokića zapečaćena, sjednica će biti održana u kongresnoj sali hotela Vardar.

Odbornik DPS-a Željko Avramović rekao je da su vrata SO Kotor i jutros bila zapečaćena.

"Mi smo danas zakazali sjednicu SO Kotor sa dnevnim redom razrješenje predsjednice Skupštine Dragice Perović. Kao što vidite, vrata SO su i dalje zapečaćena i nama se odbornicima ne dozvoljava da uđemo u naše prostorije i da radimo posao za koji su nas građani izabrali", rekao je Avramović. 

Zato će, kako je rekao, 17 odbornika većine sjednicu održati na alternativnom mjestu u kongresnoj dvorani hotela Vardar. 

"Ne želimo da uskratimo javnosti da bude obaviještena o tome što rade odbornici. Biće to po zakonu, jer nijednim aktom nije precizirano gdje se sjednice održavaju. Drže se tamo gdje ima uslova", rekao je on.

Komentari: 3

legalista

27. 06. 2019 - 11:13

Zar u ovlk drzavi nema niko ko moze raspecati nesto sto je na silu i samovoljno zapecaceno ... predlazem da sjednjcu odrzite ispred zgrade SO i na trgu ,kao u. staroj Heladi ,smijenite te ljubitelje fotelja i one kojji ne postunu volju vecine ..A Bruni predlzzem da tuzi "tatino dete"koje ne moze da prihvati da se zgadio i onoj iz URE nego misli da je sve korupcija ...A kako nazvati to sto je sat prije one prve smjene obezvlastio potredsjednika opstine .. Jokicev politicki gadluk ...cistite to kotorani ...
Da da

27. 06. 2019 - 16:15

Sa Aprcovićem - Aristotelom.
Freeman

27. 06. 2019 - 12:31

Gospođa Perović je već zakazala sjednicu skupštine opštine sa jedinom tačkom dnevnog reda njena smjena .Međutim DPS-u i njegovim partnerima se mnogo žuri i ne mogu da čekaju ,nego krše zakon i poslovnik. Slijedi žalba Upravnom sudu i izvjesno poništenje odluka nelegalne sjednice.Ali ,kada je to bilo bitno DPS-u. Oni neće nove izbore,oni hoće vlast.
Novi komentar