Najviše pomaže Manastir Ostrog

Raste broj obroka u narodnoj kuhinji u Bijelom Polju

U Bijelom Polju raste broj socijalno najugroženijih ljudi. Pri crkvenoj pravoslavnoj organizaciji počela je sa radom narodna kuhinja gdje raste broj obroka iz dana uz dan.Objavljeno: 27. 06. 2019 - 22:47 Promjenite veličinu teksta: A A A

Korisnica narodne kuhinje Stanislava Furundžić je veoma zadovoljna uslugama narodne kuhinje i od velike joj je koristi.

“Imam supruga i bolesnog sina,koji već decenijama ide na dijalizu. Ponekad se i hljebu obradujem,jer uśtedim struju i drva'', kazala je Furundžić.

Kuvarica u narodnoj kuhinji Dijana Konatar kazala je da spremaju makarone sa mesom, boraniju, pasulj i meso.

“Rad ove kuhinje nije bilo lako organizovati, posebno kada zavladaju siromaštvo i opake bolesti i kad sve zavisi od ljude dobre volje. Zato se trudimo da svi ljudima pomognemo, kazao je Protojerej Darko Pejić.

On je istakao da najveća pomoć, kao i ostalim kuhinjama, stiže iz Manastira Ostrog.

Za pomoć se javljaju najčešće porodice koje su najugroženije, koje broje i do 10 članova, porodice, zatim bolesni ljudi i nemoćni.

 

Komentari: 2

CRNOGORAC

28. 06. 2019 - 06:06

OTVORITE PO SJEVERU JOS KOJU KUHINJU DA SRBI NE GLADJU U C.GORI I PRICAJU DA SU UGROZENI.
cg bluz

05. 07. 2019 - 11:20

Ta "kuhinjica" je i otvorena uz parolu Srbi Srbima, bar tako pise. A tako i jeste, samo sto slovi kao "narodna". Od para iz crnogorskih crkvi. No, time se minorno "pokrivaju" pare koje SE IZNOSE IZ CRNE GORE ili sluze za srpske BAGERE PO CRNOJ GORI. A kako brinemo o SVOM IDENTITETU, blago nama!
Novi komentar