Suđenje poslanicima DF za incident u Skupštini

Svjedok: Poslanici DF govorili „sram vas bilo i stidite se“

Policajac Miroslav Stešević kazao je juče u Osnovnom sudu da u holu Skupštine u februaru 2017. godine nije bilo fizičkog kontakta poslanika DF Milana Kneževića i poslanika DPS Luiđa Škrelje.
Objavljeno: 28. 06. 2019 - 07:10 Promjenite veličinu teksta: A A A

Stešević je ovo saopštio na suđenju poslanicima Demokratskog fronta Marini Jočić, Branku Raduloviću, Milanu Kneževiću i Milutinu Đukanoviću, koji se terete za nasilničko ponašanje u holu Skupštine. Svjedok je naveo i da je čuo na hodniku da su poslanici Demokratskog fronta govorili ,,sram vas bilo“ i ,,stidite se“.

- Kada sam izašao na hodnik, vidio sam kako je Knežević krenuo prema Škrelji i stao sam među njima jer sam imao osjećaj da može nešto da bude. Kneževića sam primijetio samo u toj situaciji, a sjećam se da su tu bili prisutni službenici policije, novinari i poslanici – ispričao je Stešević. On je odgovarajući na pitanja odbrane kazao da nije u holu vidio poslanicu Aleksandru Vuković.

- Nijesam izlazio ispred Skupštine i ne znam kako su se tamo ponašali. U holu sam samo čuo galamu, ali nije bilo ništa nenormalno – dodao je svjedok. Jočić, Knežević, Đukanović i Radulović su optuženi za nasilničko ponašanje zbog incidenta koji se desio 15. februara 2017. nakon što je parlament ukinuo imunitet liderima DF-a Andriji Mandiću i Milanu Kneževiću. Poslanici Fronta tada su, nakon završetka glasanja, ušli u hol Skupštine, vrijeđali i nasrtali na poslanike DPS-a. Branko Radulović htio je tada fizički da se obračuna sa poslanikom DPS-a Miodragom Radunovićem uhvativši ga za vrat, a poslanik Milan Knežević se unio u lice poslaniku DPS-a Miodragu Vukoviću.

Milutin Đukanović uputio je teške riječi predsjedniku Administrativnog odbora Luiđu Škrelji na nacionalnoj osnovi. Poslanica Jočić u jednom od hodnika ošamarila je Martu Šćepanović iz DPS-a, što nijesu snimile kamere. Suđenje se nastavlja 12. jula za kada su zakazane završne riječi.

Komentari: 4

CRNOGORAC

28. 06. 2019 - 07:57

KAKVO SUDJENJE ON JE VEC OSUDJEN ALI KAD CE U SPUZ A VI PONOVO SUDITE I LAZETE NAROD NEZNAMO KOJA JE TO IGRA.
porotnik

28. 06. 2019 - 09:13

Davno je to bilo da bi se policajac sjecao detalja..stao je i"izmedju" da se sto ne desi ..a bilo je "sve normalno" vidjeli policajac makar snimak dogafjaja u holu Skupstine ..e takvog mi svjedoka ...i sud takve prihvata ,za koje je haos i fizike prijetnje i nasrtaji normalnost u pknasanju .. A vidje li ko kako se ponasa onaj mapet poslanik Radulovic...
Tesla

28. 06. 2019 - 08:12

Svjedok govori da nista nenormalno nije vidjeo. Niti ja,takodje, nista nenormalnije u zivotu nijesam vidjeo.Jos godinu cemo izdrzati do izbora,pa da se vise oslobodimo od “najace” opozicione stranke.
=

28. 06. 2019 - 09:46

Sprdnja od suda ma i od vlasti-osuđenici šetaju regionom i time odslužuju i petokodišnje kazne
Novi komentar