Bivši predsjednik Crne Gore

Preminuo Momir Bulatović

Momir Bulatović, bivši predsjednik Crne Gore (1990-1998) i predsjednik Savezne vlade SR Jugoslavije (1998-2000) preminuo je u 63. godini u Kučima.
Objavljeno: 30. 06. 2019 - 18:25 Promjenite veličinu teksta: A A A
Preminuo Momir Bulatovic
Momir Bulatovic
FOTO: Večernje Novosti

Bulatović je diplomirao na Ekonomskom fakultetu u Podgorici i kasnije postao asistent na predmetu Politička ekonomija i stekao titulu magistra ekonomskih nauka.

Poslije osam godina na čelu republike i sukoba u vrhu Demokratske partije socijalista, čiji je predsjednik bio od osnivanja, Bulatović gubi na predsjedničkim izborima od svog dotadašnjeg saradnika i premijera Crne Gore Mila Đukanovića.

Obojicu ih je predložila DPS, ali dva različita krila. Krilo sa Bulatovićevim pristalicama, zbog zabrane korišćenja imena DPS biva prinuđeno da uzme novo ime - Socijalistička narodna partija.

Ubrzo poslije smjene 1998. godine uslijedila je ponuda Slobodana Miloševića da sastavi kabinet na saveznom nivou gdje je Milošević tada bio predsjednik.

Na ovom položaju Bulatović se zadržao nepune dvije godine.

momir-bulatovic-sa-suprugom

Mediji prenose da je Bulatović umro danas u selu Raći, u Kučima. Prema nezvaničnim informacijama, srčani udar je bio koban za Bulatovića.

 Bulatović je u jednom intervjuu otkrio da je obnovio svoju staru seosku kuću u Kučima kraj Podgorice i počeo sam da pravi rakiju, čime se dičio.

Mediji prenose i da nije mogoa da preboli smrt sina Boška koji je umro 2008. godine, poslije kraće bolesti u 21. godini života.

Posljednjih godina je živio u Beogradu, uglavnom je izbjegavao je pojavljivanje u javnosti, a posljednji put viđen na komemoraciji Mirjane Marković koja je preminula u aprilu ove godine.