UPCG i ZZZ potpisaće sporazum o saradnji

Predstavnici Unije poslodavaca (UPCG) i Zavoda za zapošljavanje (ZZZ) dogovorili su potpisivanje sporazuma o saradnji kojim će dugogodišnja uspješna saradnja te dvije institucije u oblasti promocije preduzetništva i podsticanja zapošljavanja uskoro biti i dodatno formalizovana.
Objavljeno: 01. 07. 2019 - 22:08 Promjenite veličinu teksta: A A A

Na sastanku predsjednika UPCG, Predrag Mitrović i direktora Zavoda, Sulja Mustafića, održanom na inicijativu UPCG, razgovaralo se o stanju na tržištu rada, aktuelnostima u oblasti ponude i tražnje radne snage, deficitarnim zanimanjima, mjerama aktivne politike zapošljavanja u Crnoj Gori, kao i načinima za njihovo efikasnije sprovođenje. 

Odlazak radno aktivnog stanovništva - prvenstveno mlađeg i visokokvalifikovanog - premа inostranim tržištima, pitanje je koje su predstavnici UPCG i ZZZ označili kao posebno zabrinjavajuće i kao takvom mu posvetili dodatnu pažnju. 

U tom dijelu, zvaničnici UPCG i ZZZ su najavili nastavak razgovora i dodatne konsultacije, uz širi krug partnera, a sve u cilju iznalaženja modela koji će najbolje odgovoriti problematici daljeg odliva radne snage, a time i rješavanju ovog važnog ekonomskog pitanja.

Uz rukovodioce, sastanku održanom u prostorijama UPCG, prisustvovala je i savjetnica u Fondu za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje lica sa invaliditetom, Gracijela Rakonjac, kao i predstavnici UPCG – potpredsjednik Slaviša Šćekić, generalna sekretarka Suzana Radulović, šefica Sektora za pravna pitanja i socijalni dijalog, Rumica Kostić i savjetnik za rad sa članstvom, Danilo Kaluđerović.

Komentari: 0

Novi komentar