EXIT na duhovit način u novoj društvenoj kampanji poručio: "Ostanimo čisti"!

"Ostanimo čisti", poruka je velike nacionalne kampanje u Srbiji za čist život bez narkotika, koju je pokrenula EXIT fondacija uz podršku Ministarstva zdravlja i Telekoma Srbije, te kreativni koncept agencije McCann Beograd i podršku agencije Drive. 
Objavljeno: 02. 07. 2019 - 11:49 Promjenite veličinu teksta: A A A

Kampanja #StayClean za cilj ima da mlade na jedan zabavan i krajnje jedinstven način usmjeri ka edukativnom sadržaju o štetnosti upotrebe narkotika, koji je na zvaničnom sajtu Stayclean.rs pružila Komisija za borbu protiv narkomanije u školama. Pitanje „Da li znaš odakle dolazi tvoja roba?“, na hrabar i intrigantan način skreće pažnju javnosti na štetne posljedice upotrebe narkotika, ali i na krajnje nehigijensko krijumčarenje zbog koje bi svako trebalo da se zapita da li je to nešto što zaista želi u svom životu. Kampanja nudi brojne korisne i krajnje razumljive informacije o štetnom dejstvu različitih narkotika po mentalno i fizičko zdravlje, ali i brojne druge sadržaje među kojima su i zabavne video igrice koje prikazuju u kakvim se sve djelovima tijela, krajnje nehigijenski prenose narkotici.

stay-clean-3

Prema podacima istraživanja, u Srbiji je registrovano preko petsto zavisnika od opijata koji su započeli liječenje. Prosječan uzrast kada se počinje sa eksperimentisanjem sa drogama, najčešće marihuanom, jeste 16 godina, a prosječan uzrast kada se počinje sa korišćenjem heroina jeste 21 godina. Zabrinjava i podatak iz posljednjeg istraživanja, prema kojem je u Srbiji evidentirano 89 smrtnih slučajeva povezanih sa upotrebom droge, a epidemiološki podaci ukazuju da je prosječan uzrast heroinskih zavisnika koji su na liječenju oko 33 godine. Zbog toga je cilj #StayClean kampanje da djeluje preventivno, prije svega na mlade koji još uvijek nisu postali konzumenti narkotika, a da one koji to jesu, odvrati od upotrebe droga prije nego što postanu dio mračne statistike.

EXIT fondacija, kao pokretač ove inovativne borbe za čist život bez narkotika, na samom festivalu ponudiće brojne sadržaje iz #StayClean kampanje za sve svoje posjetioce. Tako će se EXIT, prije svega mladima, obratiti na jedan neposredan način, koji ih neće odbiti od ove važne društvene teme, već naprotiv, zainteresovati da se informišu i da na kraju, kako to kampanja poručuje, ostanu potpuno čisti.

Komentari: 0

Novi komentar