Taksistkinja u Podgorici osujetila napad mladića koga je vozila

Nije očekivao da ću da se branim

Kad sam osjetila oštricu na ramenu uplašila sam se, onda sam pogledala i shvatila da je riječ o maloj britvi kojom ne može mnogo da me povrijedi. Odlučila sam da se odbranim i laktom sam ga udarila u usta i nos, britva mu je ispala iz ruke i on je pobjegao.
Objavljeno: 03. 07. 2019 - 06:44 Promjenite veličinu teksta: A A A

Mlada taksistkinja iz Podgorice Gordana Vukadinović prepričala nam je događaj koji se desio u noći između ponedjeljka i utorka, kao opomenu kakvih sve situacija ima. Ova je završena bez teških posljedica, ali je bila krajnje dramatična.

- Dobila sam vožnju preko dispečera i primila stranku u Ulici Milana Raičkovića. Zapazila sam da je riječ o mršavijem mladiću, nižeg rasta… Rekao mi je da ga vozim preko Mareze i Daljma, pa se vraćamo. Pitao me je imam li telefon da mu pozajmim da bi pozvao druga da izađe. Dala sam mu telefon, obavio je razgovor i vratio mi mobilni - priča Vukadinović.

Vožnja je dosegla do Stologlava (kod Spuža), mladić je izašao na nekoliko minuta i vratio se u vozilo.

- U povratku smo razmijenili par rečenica o ženama kao taksistima. Pitao me je da li se plašim i slično, ali nije rekao ništa što bi me navelo da pomislim da namjerava da me napadne i pobjegne. U povratku je tražio da vozim drugom putanjom, rekao mi da uđem u usku ulicu u Tološima i to je kraj vožnje. Zaustavila sam vozilo, ugasila taksimetar na 11,75 eura.

On je otvorio vrata, izvadio oštri predmet, naslonio mi ga na rame i rekao: "Da nijesi mrdnula" - priča mlada taksistkinja i dodaje da je stekla utisak da mladić (identitet poznat redakciji) nije očekivao da će ona da se brani.

U ulici gdje se parkirala nema proširenja u blizini, pa je morala da vozi do kraja puta, a mladić je dobio na vremenu i pobjegao.

- Pošto mi je umakao, odlučila sam da pozovem čovjeka kojeg je on zvao sa mog telefona. Rekla sam mu, između ostalog, da ću sa policijom doći kod njegove kuće, nakon čega mi je rekao ime i prezime mladića i adresu. Našla sam kuću i otišla da ga potražim, ali mi je njegova majka prvo rekla da nije tu, a kasnije da ne može da ga natjera da izađe. Onda sam rekla da ću zvati policiju jer mi je prijetio nožem i nije platio, a ona je kazala da je to ne interesuje. Kad sam shvatila da sama ne mogu nista da uradim, pozvala sam policiju koja je stigla za pet minuta i ustanovila da je riječ o osobi koja je poznata policiji, a pritom je zavisnik… - ispričala je ona.

Tokom razgovora sa policijom i majkom, Vukadinović je odlučila da ne podnosi tužbu jer nije bila životno ugrožena, već je tražila samo da plati vožnju pa da se raziđu. Kaže da joj je mladićeva majka odgovorila da u to vrijeme (između 23 i ponoći) nema gdje da pozajmi, pa će joj ujutro platiti. Tako je i bilo.

Gordana je ispričala da je, odmah nakon što je zvala policiju, obavijestila taksi udruženje.

- Uplašili su se da nijesam povrijeđena i pitali da mi pošalju nekog od kolega, a bilo je i malo kritika zbog čega sam ga tražila kod kuće i dovela sebe u opasnost. Ja se, međutim, nijesam osjetila ugroženom i uradila sam kako sam mislila da je ispravno - zaključuje Vukadinović.

 

 

Komentari: 11

Maestro

03. 07. 2019 - 08:19

Svaka čast gospođo, pošteno ste se odbranili!
aleksandar b.

03. 07. 2019 - 08:42

Treba neđe sačekat pa dobro prebit da ne padbe napamet da uđe ikad z taxi , sd manijdcima treba na manijački nain ...
Nino

03. 07. 2019 - 09:49

Ovu se priča može nazvati -Hrabra taksistkinja, glupi pljačkaš i prepadnuti diler iz Stologlava. Imala je sreće što je ovaj raspad ograničen pa je zvao sa njenog telefona svog dilera, a taj je opet prepadnut da mu policija ne dođe kući. Najžalije mi je mrčenu majku što nema đe da pozajmljuje zbog sina narkomana.
Taksirista

04. 07. 2019 - 14:30

Tako nam treba.Vozimo gospodu 2 km duz cijele Podgorice za 1 e.Totqlno nezasticeni od ikoga.Niti od zakona niti od ulicara.Trebalo bi dva dana obustavit taksi prevoz da vide sta im znacimo.pa da na ovoj zaropecini pjehe svi idu.Mozda bi nas tada manje pljuvali.
Tipično

03. 07. 2019 - 12:05

za Serva.
Nick

03. 07. 2019 - 20:53

Meni je najzalije djevojke kojoj je na um placena voznja. Na što smo spali kao druśtvo...Djevojko, da nađeš drugi posao.
Up

04. 07. 2019 - 00:21

Nik ta voznja od 11e je 35e pazara ako nisi znao kojih mora da pravda trazila je svoje a posao ko posao nismo svi mamini i tatini mezimci moramo radit
Messi

06. 07. 2019 - 08:04

Kakav smo mi narod. Uvijek pametni da znamo ko cime treba da se bavi i da li je za nekoga posao koji obavlja... Ovdje se radi o napadu na lice koje posteno obavlja posao, a akcenat je na huligane, huligansko ponasanje, a neko govori je li to posao za nju/njega i td . Ma da, kriva je tema koja vozi auto, o njoj treba govoriti....
Cetinje1

04. 07. 2019 - 09:06

Svaka cast Goci ,pozdrav sa Cetinja
Goca

05. 07. 2019 - 00:41

Hvala Vetinjani
Hrabrost

05. 07. 2019 - 09:17

Svaka čast Gordani, malo je hrabrih i iskrenih; bravo za Gordanu; veoma kulturna osoba - utisak prilikom jedne vožnje; "Vukadinović je odlučila da ne podnosi tužbu jer nije bila životno ugrožena, već je tražila samo da plati vožnju pa da se raziđu" i vrlo korektno, big like
Novi komentar