„Dao sam svijetu filma sve što sam mogao“

Kventin Tarantino najavljuje kraj karijere

Poznati američki režiser Kventin Tarantino možda će prestati da snima filmove i najavljuje mogućnost da mu najnovije ostvarenje "Bilo jednom u Holivudu" - bude i posljednje.
Objavljeno: 04. 07. 2019 - 15:30 Promjenite veličinu teksta: A A A

On je za magazin "GQ Australia" rekao da je "što se tiče filmova namijenjenih prikazivanju u kinima, možda došao do kraja puta".

"Vidim sebe kako pišem knjige ili pozorišne komade. Jednostavno, smatram da sam svijetu filma dao sve što sam mogao", navodi Tarantino.

On je i do sada više puta najavljivao završetak filmske karijere i postavljao sebi zadatak da snimi deset filmova.

"Bilo jednom u Holivudu" je njegovo deveto ostvarenje, a premijera je bila na Kanskom festivalu.

"Ako kritičari i publika oduševljeno prihvate film `Bilo jednom u Holivudu` - onda vjerovatno neću ići do broja deset", poručuje Tarantino.

On je svjetsku slavu stekao filmovima "Ulični psi", "Petparačke priče", "Džeki Braun"....

Poznati glumac Bred Pit, koji igra u filmu "Bilo jednom u Holivudu", tvrdi da Tarantino ne blefira i da zaista misli to što govori.

Film "Bilo jednom u Holivudu" prati priču bivših zvijezda televizijskih vesterna Rika Daltona i Klifa Bata, koje igraju Leonardo di Kaprio i Bred Pit.

Glavni zaplet u filmu smješten je u pozadini događaja koji su u vezi sa bandom Čarlsa Mensona i ubistvom glumice Šeron Tejt, supruge poznatog režisera Romana Polanskog.
 

Komentari: 0

Novi komentar