Uprava javnih prihoda

BUDVA: Sezona lošija, naplata boravišne takse ide odlično

Iako je evidentno da je ovogodišnja sezona lošije počela od prošlogodišnje,Uprava lokalnih javnih prihoda Opštine Budva ostvaruje odličnu naplatu boravišne takse, javljaju Primorske novine.
Objavljeno: 05. 07. 2019 - 18:07 Promjenite veličinu teksta: A A A

Zaključno sa 30. junom  naplaćeno je 935.239 eura na ime boravišne takse, što je za gotovo 135.000 eura više nego u istom periodu lani.

Kako je za “Primorske novine “ saopštio sekretar za finansije Petar Odžić od ukupno napšlaćenog iznosa  433.651 eura  odnosi na naplatu boravišne takse za privatni smještaj.
"Prošle godine u istom periodu naplaćeno je 802.351 eura, od čega se 378.174 eura odnosi na fizička lica“, kazao je Odžić i dodao da boravišna taksa predstavlja prihod Nacionalne i Turističke organizacije Budve

Podsjetio je da su od početka juna na terenu timovi turističkih inspektora, ovlašćenih za kontrolu privatnog smještaja i naplatu boravišne takse.

„Planiranamo da  kontrole u privatnom smještaju budu do kraja septembra, dok ćemo hotele kontrolisani tokom čitave godine. I pored velikih napredaka u naplati boravišne takse, prostor sive zone je još uvjek veliki, ali zajedničkim naporima lokalne i državne turističke inspekcije, trudićemo se da sivu zonu svedemo na minimum“, kazao je Odžić.
Podsjetio je da cijena boravišne takse ostala je nepromijenjena, a prihod od nje u promjeru 80 prema 20 odsto dijele Turistička organizacija Budve i Nacionalna turistička organizcija.
Turistička organizacija Budve dominantni priliv očekuje od naplate boravišne takse i njen budžet za ovu godinu biće čak 3,5 miliona eura.

 

Komentari: 0

Novi komentar