Starica ubijena, pa bačena i zapaljena u kontejneru

Nakon utvrđivanja identiteta žene čije je ugljenisano tijelo prije 15 dana bačeno u kontejner u Krčedinu, policija je blizu rasvetljavanja monstruoznog ubistva 80-godišnje M. G. iz Beograda.
Objavljeno: 06. 07. 2019 - 21:51 Promjenite veličinu teksta: A A A

Kako "Blic" saznaje, u istrazi je privedeno nekoliko osoba, bliskih žrtvi sa kojima navodno nije bila u rođačkim odnosima, za koje se vjeruje da su povezane sa ovim zločinom. Kakva je tačno njihova uloga za sada nije saopšteno. Treba očekivati da istražitelji razjasne zašto je starica iz Beograda ubijena.

Ugljenisano tijelo nesrećne žene nađeno je 20. juna u Dunavskoj ulici, u blizini vikend-naselja Breskvik, kod Krčedina. Tog četvrtka, oko 16 sati, mještanin koji je šetao vikend-naseljem ugledao je prevrnuti kontejner. Kada se približio, vidio je djelove tijela koji su virili iz njega. Gornji dio tijela, trup, bio je van kante, i totalno ugljenisan. U blizini kontejnera nisu nađeni nikakvi predmeti koji bi, u tom momentu pomogli u identifikaciji žene, za koju se tada vjerovalo da ima oko 65 godina.

Uviđaj koji su obavili forenzičari iz Sremske Mitrovice, ali i sedišta MUP-a, trajao je dva dana. Ostaci ugljenisanog leša poslati su na obdukciju u Institut za sudsku medicinu u Novom Sadu, da bi se utvrdio uzrok smrti, ali i identitet nastradale žene. Forenzičari su detaljno pregledali kontejner, i svi materijalni tragovi, za koje se pretpostavljalo da mogu pomoći u rasvjetljavanju zločina, poslati su na analizu. Na početku istrage nije moglo da se precizira da li je žrtva ubijena pored kontejnera, pa je njeno tijelo bačeno u kantu ili zapaljeno, ili je zločinac automobilom dovezao leš i samo ga se riješio u Krčedinu.

I prije utvrđivanja identiteta nastradale, pretpostavilo se da ona nije bila iz Inđije, Rume ili Sremske Mitrovice, gdje je sedište policijske uprave koja pokriva veći dio Srema, jer u ovim gradovima niko nije prijavio nestanak starije ženske osobe. Iz tog razloga, istražitelji su posumnjali da je žrtva živjela na teritoriji Beograda ili Novog Sada, koji su blizu Krčedina, pa su u odmah u tim gradovima provjereno da li je, u vreme nalaženja leša, prijavljen nestanak starije žene.

- Ubrzo je utvrđeno da je ubijena 80-godišnja M. G. i da je živjela u Beogradu - saznaje "Blic" od izvora bliskog istrazi.

Posle tog saznanja, sremskomitrovačkoj policiji u istrazi su se pridružile i kolege iz prestonice.

Nakon što je ustanovljeno ko je žrtva i gdje je živela, operativci su detaljno provjerili porodicu i okruženje ubijene žene, jer je sve ukazivalo da motiv i zločinca treba tražiti među njenim najbližima. Provjeravano je da li je bila u sukobu, sa kim i zbog čega, kao i da li je osoba koja od njene smrti ima koristi i sa kojom se nije baš slagala u vrijeme zločina bile odsutna iz Beograda.

U međuvremenu su pregledani snimci nadzornih kamera u Krčedinu, kao i na prilazima ovom vikend-naselju na obali Dunava. Otežavajuća okolnost bila je to što je neposredno prije nalaženja leša, zbog toplog vremena, u ovo naselje pristiglo mnogo vlasnika vikendica, ali i njihovih gostiju.

Policajci su ipak uspjeli da dođu do operativnih saznanja na osnovu kojih su povezani mesto zločina i osobe iz okruženja M. G., pa se očekuje da će privedeni završiti u pritvoru i to zbog sumnje da su počinili teško ubistvo.

Komentari: 0

Novi komentar