Filmska listalica: Petnaest TV parova za koje smo najduže navijali

Poljupci koji su oborili s nogu

Jedne besane i prilično pijane noći Rejčel je priznala nešto što su Rosovi navijači jedva čekali da čuju, a doktor Greogori Haus konačno je spustio sve zidove ega pred pogledom drhtave Kadi
Objavljeno: 07. 07. 2019 - 11:43 Promjenite veličinu teksta: A A A

Možete da budete najneromantičnija osoba na planeti, ali sigurni smo da imate favorite kad je riječ o najljepšim filmskim i TV poljupcima. I da ste potajno ili sasvim otvoreno, skačući po trosjedu, čupajući kosu i vrišteći na televizor, navijali da se dogode. Ipak postoji nešto posebno u parovima koji uspiju da nas ubijede da baš i ne živimo u tako bezljubavnom dobu...

U susret 6. julu i Međunarodnom danu poljubaca, odlučili smo da se prisjetimo TV parova za koje smo najduže i najstrastvenije navijali kraj malih ekrana. Sasvim smo sigurni da ćete među njih 15 na ovoj listi prepoznati barem nekoliko onih čija vas je ljubav oborila s nogu.

Ros i Rejčel

tv-poljupci-1

Friends

Sredina je devedesetih godina. Komedija „Friends“ već je uveliko uhvatila zalet popularnosti – ali Rejčel i Ros nikako da se spoje. Ipak, jedne besane i prilično pijane noći Rejčel priznaje nešto što su fanovi jedva čekali da čuju. Famozna scena njenog prvog poljupca sa Rosom u kafiću „Central Perk“ zapečatirana je nezaboravnom mini-komedijom sa Rejčelinim problematičnim otvaranjem vrata. Kreatorka Marta Kofman nije mogla da odoli da začini ovaj dugo očekivani poljubac.

Haus i Kadi

tv-poljupci-3

House MD

Kada je Kadi odlučila da usvoji dijete, Haus je izabrao najsuroviji način da joj kaže da to nije dobra ideja. Razlog njegove okrutnosti, kao i uvijek, odgonetnuo je samo Vilson. Haus se zaljubio. I poželio Kadi samo za sebe. Jednog dana, vidjevši je uplakanu i slomljenu zbog toga što ne može da dobije bebu, Haus joj govori da je to šteta, zato što bi bila dobra majka. Potom je pribija uz sebe i ljubi. Shvativši da je pokazao ranjivost, brzo napušta mjesto zločina. Ali, već je kasno. Vidjeli smo drugačiju osobu ispod maske ogorčenog egocentrika...

Ijan i Majki

Shameless

Fanovi serije „Shameless“ dobro znaju da nijedan moderni TV par nema ono što imaju Ijan Galager i Majki Milkovič, poznatiji pod nadimkom „Galavič“. Njihov prvi poljubac dogodio se već u sedmoj epizodi prve sezone, ali i te kako zaslužuje mjesto na listi. Osim što je čekanje da Majki prestane da maltretira Ijana i prizna sebi da je gej, bilo neizdrživo, scena je snimljena neodoljivo. Jednog dana, usred pljačke u kojoj je Ijan igrao ulogu vozača, Majki je iskočio iz kombija, a onda se brzinski vratio nazad, kratko ga poljubio, iskočio napolje – i onesvijestio milione fanova toliko željenim poljupcem.

Ned i Čak

Pushing Daisies

Nijednom fanu forenzičke bajke „Pushing Daisies“ nikada neće biti jasno zbog čega je ovaj hiperneobični šou otkazan 2009. godine, poslije samo dvije (sjajne) sezone. Priča o Nedu, koji prvim dodirom može da oživi mrtve, a drugim ih ponovo vraća u svijet neživih, zaslužila je mnogo bolji tretman televizije ABC. Među najblistavijim scenama jeste ona u kojoj Ned prvi put ljubi Čak - preminulu, pa oživljenu ljubav svog života. Slatki par smišlja kreativan način kako da spriječi njen povratak u svijet mrtvih: njihove usne spajaju se preko providne plastične folije!

Lorelaj i Luk

Gilmore Girls

Jedini pravi izbor za Lorelaj oduvijek je bio Luk - i to nam je svima bilo jasno još od prve epizode serije „Gilmore Girls“. Kada je ova hiperaktivna zavisnica od kafe ušetala u njegov kafić, njegov mršt rekao je sve. Naklonost je rasla iz sezone u sezonu, ali Luk je nažalost bio previše suptilan. Izgubio je živce tek na kraju četvrte sezone. Uslijedila je jedna od njihovih tipičnih naelektrisanih svađa – a onda i poljubac. Samo trenutak kasnije golišavi Kirk protrčao je pored njih sa jastukom među nogama. Klasična Ejmi Šerman-Paladino.

Džulijana i Džo

The Man in the High Castle

Emocionalna i seksualna tenzija rodila se već u trenutku prvog susreta Džulijane i Džoa u distopijskoj seriji „The Man in the High Castle“. No, prošlo je mnogo vremena dok se nije dogodio poljubac. Na veliku žalost Džulijane i Džoa (ali ne i nas), njihove usne spojile su se u trenutku kada je on odabrao pogrešnu stranu novčića. Džulijana je morala da ga kazni spuštajući mu nož pod grlo.

Molder i Skali

tv-poljupci-4

The X-Files

Svi smo čekali nježnost, dodir, pogled, poljubac. To nije bilo pitanje romantike. Molderu i Skali bilo je suđeno da budu zajedno. Poljubac je konačno pao u četvrtoj epizodi sedme sezone serije „The X-Files“. Međutim, za najvjernije fanove mnogo bitniji momenat dogodio se još u petoj instalaciji. U toj epizodi Molder leži u bolničkom krevetu, a Skali ga drži za ruku. Tada joj kaže da je ona njegova jedna u pet milijardi. Do poljupca ne dođe... ali priznanje je više nego dovoljno, zar ne?

Džim i Pam

The Office

On nije bio najbolji Džim, on je bio Džim! – izjavila je Džena Fišer opisujući svoju i audiciju Džona Krasinskog za seriju „The Office“.

Nakon nekoliko proba sa različitim glumicama, Krasinski je navodno prišao Dženi i rekao joj: „Ti si moja omiljena Pem!“ Njihova hemija nastavila je da jača i tokom snimanja proizvodeći jedan od najslađih „hoće li-neće li“ parova u istoriji televizije. Časna riječ, u trenutku kada joj je Džim konačno izjavio ljubav, mogli ste osjetiti čak i leptiriće u stomaku.

Ben i Lesli

Parks and Recreation

Što da radi jadno ljudsko biće zaljubljeno u kolegu, kad ima šefa koji striktno zabranjuje romanse na poslu? Flerterski pogledi probijali su tavanicu u trećoj sezoni urnebesne serije „Parks and Recreation“, iako su genijalna Lesli i slatkasti Ben izbjegavali jedno drugo, svjesni da će kad-tad morati da prekrše pravilo. Onda ih je šef poslao na poslovni put u Indijanapolis. Pola sata kasnije, mogli smo da odahnemo. Pao je prvi poljubac!

Barni i Robin

How I Met Your Mother

Pojedini fanovi serije „How I Met Your Mother“ uopšte nijesu željeli da Robin završi sa Tedom. Navijali su za nekog drugog. Kada je shvatio da je zaljubljen, čuveni ženskaroš Barni Stinson počeo je da se ponaša kao da je zaražen smrtonosnim virusom. Na koncu, priznao je Robin da je voli. Ona, takođe nevična emotivnim razgovorima, pokušala je pobjegne i okrene sve na šalu. No, Barni je bio spreman na rizik. I tu, u bolničkoj sobi, kada su konačno ostali sami, uslijedio je prvi poljubac. Toliko sladak, da smo poslije njega stajali na prstima čekajući petu sezonu.   

Šeldon i Ejmi

tv-poljupci-5

The Big Bang Theory

Poslije četiri godine veze, sedam sezona i 15 epizoda – Šeldon Li Kuper konačno je poljubio svoju djevojku Ejmi Faru Fauler. Bilo je tu i ranije nekih cmokića, blic poljubaca u obraz, čak i Ejminog „zvaničnog“ pokušaja da ga cjeliva filmski. No, Šeldon se nije dao. I zbog toga se ne broji nijedan poljubac do ovog usred restorana, koji nije iznenadio samo Ejmi i nas, već i Šeldona. Najveći čudak „The Big Bang Theory“ univerzuma nije mogao da vjeruje što se događa... Zamislite, poljubac sa voljenom djevojkom mu se dopao!

Meredit i Derek

Grey’s Anatomy

Mekdrimi nije samo nikad prežaljeni lik iz serije „Grey’s Anatomy“ i razlog zbog kojeg su fanovi ozbiljno razmišljali o pravljenju vudu lutkica u obliku Šonde Rajms. Derek Šepard je jedan od onih tipova čijem šarmu apsolutno niko nije mogao da odoli, što je činila još boljim činjenica da je imao oči samo za Meredit Grej. Do čuvenog poljupca u liftu prošlo je samo dvije epizode, ali njihova hemija bila je toliko snažna, da su djelovale kao dvije vječnosti.

Kerol i Dag

ER

Najbolja stvar u vezi sa 21. epizodom šeste sezone serije hiperpopularne serije „ER“ i najduže čekanim poljupcem Kerol i Daga? Niko nije mogao ni da pretpostavi da će se dogoditi... Džordž Kluni napustio je „ER“ godinu ranije. Televizija NBC čuvala je njegov kameo i pomirenje sa junakinjom Džulijane Margulis kao strogu tajnu. Možete li samo da zamislite eksploziju oduševljenja fanova kada su shvatili da će Kerol i Dag ipak dobiti srećan kraj?

Deril i Bet

The Walking Dead

Na pomen prvog poljupca i serijala „The Walking Dead“ većina fanova odmah bi pomislila na Rika i Mišon. Ipak, cjelov koji se zapravo nikad nije desio bio je i najbolji. Uoči kraja četvrte sezone, uslijedilo je romantično i nimalo patetično zbližavanje Derila i Bet. Opet, inteligentni Robert Kirkman znao je da iskoristi puni potencijal ove „ljubavne veze“ tako što je odbio da je ostvari. Svima nam je uništio dan približavajući ih – i rastavljajući njihove usne spremne za poljubac! Na neki način smo mu i zahvalni na tome. Ipak je ljepše domaštavati kako je sve to moglo da izgleda...

Fleabag i Hot Priest

Fleabag

Listu zatvaramo izuzetno svježim, ali totalno nezaobilaznim (ras)parom. Fleabag i bezimeni sveštenik poznatiji kao „Hot Priest“ poljubili su se prije samo nekoliko mjeseci, ali već su zaslužili mjesto na listi najseksi bezvremenih poljubaca. Oboje bi nas gađali prvim predmetom koji bi im bio pri ruci kad bi vidjeli da smo ih uvalili u ovu gomilu „tipičnih“ TV golupčića. No, neka bi. Možda bismo ih čak i pustili da nas kamenuju, kad bi tako mogli promijeniti odluku da druga sezona remek djela „Fleabag“ ujedno bude i posljednja... Prokleti bili.

 

Komentari: 1

Čitalac

10. 07. 2019 - 01:03

Zaboravili ste Brus Vilisa i Sibil Šepard u seriji "Slučajni partneri". U seriji su se stalno svađali kao likovi, privatno se Brus i Sibil nisu podnosili (ni na snimanju), zato je njihov poljubac u 3. sezoni bio toliko isčekivan, a neočekivan, ta tenzija je bila sjajna. https://www.vanityfair.com/hollywood/2015/02/most-satisfying-tv-kisses
Novi komentar