Deset intervencija u protekla 24 sata

Ugašen požar u reonu Bioča

U proteklih 24 sata, Služba zaštite i spašavanja Glavnog grada imala je 10 intervencija. Najveći broj odnosi se na požare otvorenih prostora, trave i niskog rastinja u široj okolini grada.Objavljeno: 07. 07. 2019 - 16:49 Promjenite veličinu teksta: A A A

 “Najveći požar dogodio se juče u reonu Lužnice, i to je drugi put po redu da se požar izaziva na toj lokaciji o čemu su upoznati nadležni organi, a biće podnijeta prijava sa detaljima i saznanjima u vezi sa ovom situacijom”, saopšteno je Portalu Analitika iz Službe zaštite i spašavanja Glavnog grada.

Takođe, danas oko 14h izbio je veći požar u reonu Bioča, ali su krajnjim naporom dvije posade uspjele da požar stave pod kontrolu, a potom ga u potpunosti ugase.

Požar je, prema informacijama sa terena, započeo od divljeg odlagališta otpada i proširio se na travu i okolno rastinje, ali i dio šume.

pozar2Osim na intervencijama gašenja, pripadnici službe odradili su i dva kontrolisana paljenja za potrebe građana koji su željeli da na siguran i bezbjedan način izvrše spaljivanje određene površine.

“Služba svakodnevno preduzima preventivne aktivnosti osmatranja terena dronom, redovnim obilascima i dežurstvima radi osmatranja kritičnih pozicija, a svaki požar za koji postoji sumnja da je izazvan namjerom i za koji postoje indicije o načinu na koji je izazvan biće procesuiran nadležnim organima. Podsjećamo da su do sada podnešene tri prijave. Služba apeluje na sve građane da svi zajedno damo doprinos očuvanju imovine i zelenih površina Glavnog grada”, ističu iz Službe zaštite i spašavanja Glavnog grada.

 

Komentari: 0

Novi komentar