Princ Nikola Petrović nagradio crnogorske diplomate u Italiji

Ordeni Danila i za ambasadorku Sanju Vlahović i ambasadora Miodraga Vlahovića

Na skromnoj svečanosti u Rimu princ Nikola II Petrović Njegoš uručio je u subotu orden Danila I, prvog reda, Sanji Vlahović, ambasadorki Crne Gore u Italiji, i Miodragu Vlahoviću, ambasadoru Crne Gore pri Svetoj Stolici i pri Malteškom Redu.Objavljeno: 07. 07. 2019 - 17:27 Promjenite veličinu teksta: A A A

Princ Nikola je u kratkom obraćanju, istakao da dodjela ordena ambasadorki Vlahović predstavlja priznanje za njen ukupni društveni i politički angažman, a posebno za njen predani i uspješni rad na poziciji diplomatskog predstavnika naše zemlje u prijateljskoj Italiji, koja, osim istorijskih veza uspostavljenih i učvršćenih upravo u vrijeme dinastije Petrović Njegoš, pruža i najbolju osnovu i otvara perspektivu za našu uspješnu evropsku budućnost.

Princ Nikola je takodje kazao da je ovaj orden za ambasadorku Vlahović ,,priznanje za ono što je do sada urađeno, ali i naša podrška za ono što su namjere i ciljevi ambasadorke u budućnosti”.

U dijelu koji je bio posvećen ambasadoru Vlahoviću, princ Nikola je govorio o angažovanju našeg prvog ministra vanjskih poslova u obnovi crnogorske nezavisnosti, ali je, posebno, izrazio žaljenje što Ambasadorova majka, Rosanda Šekler Vlahović, ,,nije više među nama, jer je ona bila veliki poštovalac dinastije Petrović Njegoš i  pouzdani prijatelj i saradnik princa Nikole od njegovog prvog dolaska u Crnu Goru”. Princ Petrović Njegoš je podsjetio prisutne da je upravo ona dala ideju za logo Cetinjskog bijenala.

Ambasadori su zahvalili princu Nikoli na ukazanoj počasti.

Princ Nikola II Petrović inače boravi u radnoj posjeti Rimu. Nakon što je  obišao Ambasadu Crne Gore pri Italiji, imao je sastanak u Zajednici Sant Eđidio i prijem kod Državnog Sekretara Svete Stolice, kardinala Parolina.

 

Komentari: 1

Again

07. 07. 2019 - 22:14

Sad ću da pobačam sva crnogorska odlikovanja mojih predaka među kojima su i ordeni Danilovog krsta.
Novi komentar