Predsjednik Srbije u izjavi za RTS

Vučić: Da su nas ostavili na miru, možda bismo se i dogovorili sa Albancima

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je za RTS da bi postizanje dogovora sa Albancima bila važna tekovina za budućnost građana. Ipak, ukazuje da se ne može postići dogovor sa nekime ko kaže "morate da nas priznate u okviru ovih granica". Uvijek sam govorio da je to pitanje za Srbe i Albance, da su nas ostavili na miru možda bismo se i dogovorili, rekao je Vučić.
Objavljeno: 08. 07. 2019 - 08:44 Promjenite veličinu teksta: A A A

Aleksandar Vučić je rekao da je Kosovo i Metohija važna teritorija i da je najvažniji onaj dio teritorije na kome žive Srbi – treba da vodimo računa o njima i da se izborimo za opstanak.

"Kosovo je, kako je Tijanić govorio, najskuplja srpska riječ ili mjesto za koje bi svi Srbi život dali, a mali broj njih koji ne žive na KiM, ili gotovo niko, tamo ne bi da živi. To govori o svim našim paradoksima i apsurdnoj situaciji. Situacija je mnogo teža nego prije 10 ili 20 godina i neuporedivo teža nego prije 30 ili 60 godina", rekao je Vučić gostujući u Dnevniku RTS-a.

Kaže da ne bi doživio kao lični poraz ako ne bi bio postignut dogovor sa Albancima tokom njegovog mandata, ali da bi to bila važna tekovina za budućnost Srbije i dobro za građane. Da li je realno je drugo pitanje, napominje predsjednik Srbije.

Navodi da su Amerikanci uvijek bili uključeni u pregovore i da bez njih, Rusa i drugih sila teško da može da se dođe do rješenja.

"Ali kako da dođe do rješenja ako neko kaže 'morate da nas priznate u okviru ovih granica i to je jedino rješenje'? Prije toga pravili su granice na račun Srbije kako su htjeli. Na to ni oni ni zapadni dio javnosti nemaju odgovor i kažu – tjerajte dalje", rekao je Vučić.

Ističe da je oduvjek govorio da je to pitanje za Srbe i Albance. Da su nas ostavili na miru možda bismo se i dogovorili, rekao je Vučić i dodao da je to kao u slučaju Jugoslavije, nije pitanje samo naroda koji tu žive.

Smatra da stvar treba da uzmemo u svoje ruke, da nastupimo kao blok sa komšijskim zemljama, jer bismo onda postigli neuporedivo bolje rezultate i bili bismo snažniji kao jedinstveno ekonomsko tržište.

Komentari: 14

Minhauzen

08. 07. 2019 - 08:56

......da su nas ostavili na miru, ...možda,..ako, ..dako ,...opet " drugi" su krivi! Ne lažite zatucani narod po Srbiji i posrbice, jedini uslov je: PRIZNATI REPUBLIKU KOSOVO, i eto mira na Balkanu!! Druge opcije nema!!!
@

08. 07. 2019 - 11:19

ovako 90ih nisu htjeli da ih ostave na miru Slovenci pa Hrvati pa Muslimani pa Albanci pa onda mi Crnogorci a citavo vrijeme jedna ogromna manjina najpamernijih Srba nece da ih ostavi na miru.Uzalud su Sloba i Voja porucivali GDJE JE SRPSKI GROB TU JE SRPASKA ZEMLJA ali niko ih nije slusao.Trenutno,direktno zbog Vucica i Dacica i njihovig suludih ideja u Hrvatskoj i na Kosovu Srba nema.
Минхаузену, јадан...

08. 07. 2019 - 14:52

ДОГОДИНЕ У ПРИЗРЕНУ!
Prizren

08. 07. 2019 - 16:45

Ne mos do Mitrovice doc do godine.
Hahahahahahah

08. 07. 2019 - 18:11

Imaju Albanci o toj vasoj mentalno gimnastickoj vratolomiji da kazu DVIJE ILI TRI VEOMA glasno...Vidjeli smo vasu "nepobedivu vojsku kada su Albanci uleceli u SM i pohapsili vase placenike/kriminalce Samo vii sebe lazite...ima da ostanete u vjecnom moralnom brlogu zauvjek sve dok ne priznate svoje zlocine na podrucju bivse Jugoslavije!
Tacno

08. 07. 2019 - 18:07

Sve neki "oni", "zavere", "neki" i ostale mentalne gimnasticke vratolomije Narcisa od Srbije. Zovimo stvari pravim imenom: LAZ! Ne smije da se dogovori sa Albancima jer bi mu glava lecela sa ramena od Velje Srbalja i "Velike Brace" sa istoka!
Rina

08. 07. 2019 - 08:57

Koji je ovo patološki lažov
Kod "Boba"

08. 07. 2019 - 14:21

Ahhhaaaa... krivom Vučiću dlaka smeta... koja je to žalosna zemlja i smiješan narod kad su im ovakvi preśednici mjera...
ABC

08. 07. 2019 - 09:13

Ostavite vi Crnu Goru na miru Ne podstrekujte one koji bi da sruse nasu drzavu. Jednom ste srudili nasu Kraljevinu, necete drugi put jer bi vam se zestoko obilo o glavu. Samo svoga posla i dalje od nas!
timestar

08. 07. 2019 - 10:06

Izgubljeno za vijeke vjekova !
Iskrenuto

08. 07. 2019 - 10:32

Izgubili ste Kosovo zbog svoje nacionalističke politike. Vi ste Albance koji žive na Kosovu tretirali kao neprijateljski narod, a ne kao građane za koje važe isti zakoni kao i za Srbe. Na taj način ste ljude polarizovali i učinili da se kao narodi međusobno mrze. To je konstanta srpske politike od kad ste preuzeli Kosovo od Turaka do danas. Takva politika može da ima uspjeha samo ako čitav albanski narod na Kosovu pobijete ili protjerate. Pošto je danas XXI vijek to više nije moguće. Valjda vam je NATO to lijepo objasnio.
E sto znam ja ene!

08. 07. 2019 - 11:15

Vučić je školski primjer kako izgleda marioneta Američki na balkanu. Rusija da objasni sta nudi srpskom narodu i da primi opoziciju na razgovore ne može da igra na kartu vise statzsa kvo.
Vatikan i CIA

08. 07. 2019 - 11:54

Pošto Srbi pate od kompleksa granica i grobova, da li će uskoro pokrenuti pitanje srpskih granica kod Tokija, Kurilskih ostrva, Mikronezije i Polinezije, onda preko Čada, Somalije i Burundi da utvrde granice preko Śevernog pola do Aljaske i Islanda??? Na Južnom polu takodje ima dva groba od Srba, da se odmah tamo stavi granica sa Srbijom!! Pitanje je, dje su srpske granice na Mjesecu, Saturnu i Jupiteru?? Kažu da se i tamo slavi Draža, vojvoda Mandić i pop Risto Hoti!!?
Velji

09. 07. 2019 - 00:35

Da su vas ostavili na miru nebi se danas tiskali pod sljivom
Novi komentar