"Skoči kolo da skočimo"

Osmi festival folklora đece i mladih

Osmi Međunarodni festival folklora đece i mladih ,,Skoči kolo da skočimo”  biće  održan u periodu od 11. do 14.  jula 2019. godine.
Objavljeno: 08. 07. 2019 - 10:48 Promjenite veličinu teksta: A A A

I ove godine festival  je dio tradicionalne manifestacije “Podgoričko kulturno ljeto” a održaće se na dvije lokacije :

11.07.2018. Velika sala KIC-a ”Budo Tomović” u 21h;

12.07.2018. Velika sala KIC-a ”Budo Tomović”  u 21h;

14.07.2018. Mall of Montenegro (plato) sa početkom u 20h.

 

8-mffdm-1

 

Besplatne ulaznice  za prva dva festivalska dana mogu se preuzeti na biletarnici KIC-a, svakog radnog dana od 9 do 20 časova.

Na ovogodišnjem izdanju festivala nastupiće oko 450 učesnika, ansambli  iz Crne Gore (Podgorica, Tuzi, Cetinje, Nikšić,  Tivat, Igalo, Pljevlja, Rožaje,Plužine, Ulcinj) i četiri  ansambla iz inostranstva (Poljska, Rumunija, Slovačka, Gruzija). Publika će biti u prilici da tokom tri festivalska dana uživa u bogatstvu folklora i  folklornog stvaralaštva djece i mladih, raznolikosti tradicija i naroda,  pjesme, kostima i igre,  a učesnici iz više zemalja će imati priliku da se upoznaju i druže u našem Glavnom gradu.

 

8-mffdm-2

 

Program festivala obogatiće i nastupi guslara Sava Petrovića kao i mlade recitatorke Manje Dragojević.

Organizator Festivala je NVU “Monte Folk”, a suorganizatori su Sekretarijat za kulturu i sport Glavnog grada, KIC ,,Budo Tomović“ i “Dječiji savez“ Podgorica.  Sponzori festivala su kompanija Voli, Mall Of Montenegro, Sinkomerc i Mtel.

Organizatori poručuju – Zavirite u svijet folklora na naš način!

Komentari: 0

Novi komentar