U 79. godini

Preminula Maja Perfiljeva, autorka pjesme "Bokeljska noć"

Zagrebačka pjesnikinja i profesorka hrvatskog jezika i književnosti Maja Perfiljeva, autorka pjesma "Bokeljska noć", preminula je danas u 79. godini, javlja N1.
Objavljeno: 08. 07. 2019 - 23:33 Promjenite veličinu teksta: A A A
Preminula Maja Perfiljeva, autorka pjesme Bokeljska noc
Foto: Borna Filic/PIXSELL

Rođena je u Tivtu, u Boki kotorskoj, gdje je provela najranije djetinjstvo, a školovala se i živjela u Zagrebu. U javnosti se afirmisala kao autorka tekstova pop i rok muzike.

Svom zavičaju posvetila je više pjesama, među kojima je najpoznatija postala pjesma "Bokeljska noć", a napisala je, među ostalim, tekstove za neke od najpoznatijih pjesama sarajevske grupe Indexi - “Da sam ja neko” i “Sanjam”.

Komentari: 2

Ibrica

09. 07. 2019 - 05:38

Bila je kvalitetna i divna odoba! Ah,ta njena dostojanstvenost i tihi glas ostavljao je dojam da sam u društve kontese iz Venecije ili princeze iz...Petrovgrada. Osjećam veliko zadovoljstvo što smo se poznavali i povremeno družili u Tivtu-u kući gdje sam i stanovao,kao i na njenim Pinama . Hvala g.Majo,damo!
Sreten Vujović

09. 07. 2019 - 07:02

Draga i divna Maja! Ona je ispisala cijeli jedan život! Neka joj duša caruje u Carstvu Nebeskom! Ako ima tog mjesta, Maja ga svakako zaslužuje, jer i sa Ove strane je zaslužila Vječnost!
Novi komentar