Reagovanje

DPS: Medijska zloupotreba nezakonito prisluškivanih privatnih razgovora

„Objavljivanjem selektovanih, recikliranih i obrađenih obavještajnih sekundarnih sirovina, plasiranih u vidu glavne teme danas u Vijestima, ovaj medij je profesionalno dodirnuo samo dno. Tačnije, spustio se na istu poziciju na kojoj su razne obavještajno - medijske ispostave, i  brojni “novinari u civilu”, čekajući u redu sa njima, da zavrijede još koju tranšu špijunskog smeća. Zato naravno i ne pomišljaju da navedu izvor, jer je to bar svima jasno“, navode iz DPS-a.
Objavljeno: 09. 07. 2019 - 18:26 Promjenite veličinu teksta: A A A

Njihovo saopštenje, povodom objavljivanja audio snimka prisluškivanog razgovora visokog funkcionera DPS-a Milana Roćena i biznismena Ranka Ubovića, objavljenog u "Vijestima" prenosimo integralno bez redakcijskih intervencija.

„Ne ulazimo u motive kojima su se rukovodili kad su odlučili da svjesno krše zakon, i objavljivanjem prisluškivanog razgovora povređuju privatnost osoba koje pominju u tekstu. Ali izgleda da nijesu bili svjesni da ovim svoj medij stavljaju u službu određenih obavještajnih struktura, što ostavlja trajni sramni pečat i na njih, i na njihove osnivače, na sve one koji su se u ovo upleli. Niko od njih nema moralno pravo da proziva i žigoše bilo koga za bilo koju izgovorenu riječ do koje su došli na osnovu nezakonito prisluškivanih privatnih razgovora. Jeftina je manipulacija kad se privatni nezakonito prisluškivani razgovor nastoji predstaviti kao javni ili zvanični stav o novinarskoj profesiji, i to imputira nekome čiji su ljudsko dostojanstvo i privatnost danima izloženi pravom medijskom nasilju.

Čudno je da sve ovo ne primjećuje civilni sektor, iako se redovno oglašava i žestoko reaguje i na mnogo blaže primjere kršenja zakona, privatnosti i profesionalnih načela. Očekujemo da će Osnovno državno tužilaštvo brzo i efikasno postaviti stvari na pravo mjesto u postupku koji je započet.

Svi koji su regrutovani kao medijsko - špijunska podrška još jedne u dugačkom nizu obavještajnih provokacija, kao i oni koji su sve ovo osmislili, treba da znaju da se uzalud trude, i da ovim kompromituju prije svega sebe i svoje saradnike.

Trinaest godina je prošlo od referenduma, Crna Gora je međunarodno priznata država, članica NATO, na vratima EU, a DPS je vodeća politička snaga. To je faktičko stanje. Nema te obavještajne ili bilo koje druge afere, koja bi to mogla da promijeni kad je država u pitanju, a što se tiče političke podrške, građani će reći svoju riječ na redovnim izborima“, zaključuju iz DPS-a.

Komentari: 8

Obaveštajac Cg

09. 07. 2019 - 19:09

Dps prisluškuje Dps to radi od 1997 godine znaci svaki poslanik Dps i svaki funkcioner na višem.i visokom nivou u državnoj hiararhiji se prisluškuje snima i to od strane tadasnjeg DB CG a sad ANB CG ne znam sta je tu toliko sad odjednom čudno?
Prčanj

09. 07. 2019 - 19:27

Valjda imaju i drugog posla.
Sest

09. 07. 2019 - 20:24

Da li se Śaro Djurdjic izvinio Rocenu, sto je sve sa RTCG nazvao govedima i prostitutkama? Jos nije?!?!
Ko se oglasi???

09. 07. 2019 - 20:47

Ko se oglasi povodom ovog prisluškivanja. Uglavnom oni koji rade za strane... DF, Marko Milačić, URA i ini. Prigovaraju Roćenu na riječi koje je kosrtistio u privatnom telefonskom razgovoru, Prigovaraju oni koji na javnoj sceni koriste kočijaški rečnik, i pri tomne vrše i fizičko nasilje. Najviše oni koji su planirali terorizam u CG po nalogu druge države. Niko se ne oglasi, od partija do NVO, ko ima pravo da prisluškuje. Dodatno, ko je dao taj snimak. Jasno je, strana služba- pokrovitelj gore pomenutih. Đoko Orlandić
Tara

09. 07. 2019 - 22:25

Civilni sektor je antidrzavan..oni se uvijek raduju nasoj propasti! Tajnost podataka ovoj mafiji niposto dati!
Montenegrina

09. 07. 2019 - 22:58

U potpunosti se slazem sa vama!Ovo je pravo nasilje nad pravom covjeka na privatnost i vrlo jeftino i nisko od medija koji svakodnevno kukaju i pozivaju se na slobodu.Nema ovdje ni slobode ni profesionslizma i trba privedti pravu sve koji se ovim prljavdtinama sluze!
nik

10. 07. 2019 - 06:05

Vi 30g. drzite pod kontrolom gradane ove drzave i prisluskujete nezakonito,napraviste drzavu po ORVELU i zakonu mafije.Sada vam je ovo nezakonito zato sto je izasla istina koliko vi PATRIOTI i DJECA OVE ZEMLJE volite CG.Sram vas bilo,postaliste jeftini i ljigavi
Rašo

10. 07. 2019 - 08:29

Ništa strašno, čovjek je u privatn razgovoru iznio svoje mišljenje, svidjlo se to nekome ili ne. Veća je sramota što neko prisluškuje , a još veća što objavljuje nečiji privatni razgovor. Čovjek ima pravo na svoje mišljenje, ne možemo hvaliti nekog ko to ne zaslužuje.
Novi komentar