U poreskom raju

Federer živi u staklenom dvorcu od sedam miliona eura (VIDEO)

Švajcarac je zamijenio rodni Bazel za gradić od 7.000 stanovnika, koji ima najmanje poreske takse u Evropi.
Objavljeno: 09. 07. 2019 - 21:22 Promjenite veličinu teksta: A A A

Rodžer Federer je čovjek koji voli luksuzne stvari, čovjek koji je navikao na perfekciju u tenisu i potpunu organizovanost. Takav je i kad je u pitanju privatni život. Sve je proračunato i isplanirano do detalja.

Zbog toga je prije nekoliko godina odlučio da se preseli iz rodnog Bazela u pravi gradić Volro, koji je poreski raj Švajcarske.

Federer je odabrao bajkovit kraj na obali Ciriškog jezera, gdje je izgradio vilu vrijednu 7.3 miliona eura. U pitanju je moderna kuća na tri nivoa, sa staklenim zidovima, bazenom i nevjerovatnim pogledom na jezero.

Gradić Volro ima najniži porez u Evropi, zbog čega je mnogo multimilionera širom Starog kontinenta odlučilo da živi upravo tu. Ima populaciju od 7.225 stanovnika, a svakako najpoznatije ime predstavlja Rodžer Federer.

Njegova kuća se posebno izdvaja, a izgrađena je krajem 2014. godine. Kuća ima više od 500 kvadratnih metara soba za Mirku i njihovu djecu - djevojčice Milu i Šarlen, kao i dječake Lea i Lenija.

Kuća je izgrađena na parceli od 1.5 hektara i ima i podzemni parking. dok su zidovi sa spoljne strane "ukopani u zemlju", te je ovo bio poseban graditeljski poduhvat.

Grad u kome sada živi Federer je udaljen 20 minuta vožnje od Ciriha, a sat vremena od Rodžerovog rodnog Bazela, ali zbog sjajnih poreskih olakšica Federeru nije bio problem da upravo ovo mjesto odabere za život.

Federer i Mirka su se vjenčali 2009. godine, a godinu dana ranije preselili su se u Volerau.

Pored Federera, u ovom gradu žive i vozači Formule 1 Kimi Raikonen i Felipe Masa.

Pogledajte i nevjerovatnu "turu" oko i unutar kuće Rodžera Federera.

On će poslije Vimbldona vjerovatno na predah upravo na obale Ciriškog jezera, gdje će moći da se opusti u toplini svog doma i nevjerovatnom ambijentu u kojem se nalazi kuća.

Federer će u srijedu igrati svoje novo četvrtfinale Vimbldona u kojem se sastaje sa Keijem Nišikorijem.

 

 

 

 

Komentari: 0

Novi komentar