Kćerka srpskog političara ubila i zapalila ženu zbog duga od 2.500 eura?

Istraga ubistva Majde Garović (81) i dalje je u toku, a prema nezvaničnim informacijama, osumnjičena Jelena Špagović navodno je starici dugovala 2.500 evra, što se ispituje kao jedan od mogućih motiva zločina.
Objavljeno: 09. 07. 2019 - 21:23 Promjenite veličinu teksta: A A A

Naime, Jelena Špagović (devojačko Dujović), koja je osumnjičena za ubistvo Majde Garović, dok je njen brat Momčilo Dujović uhapšen zbog sumnje da joj je pomogao u izvršenju ubistva i uklanjanju tragova, navodno je od svoje nekadašnje komšinice pozajmila 2.500 evra.

Šta je pravi motiv ovog monstruoznog ubistva utvrdiće istraga, a prema nezvaničnim informacijama, postoje indicije da je u ovaj zločin umiješano još osoba. Ono što za sada policija sumnja jeste da je Jelena Špagović 15. juna usmrtila staricu, a potom uz pomoć brata Momčila, njeno tijelo prevezla u vikend-naselje kod Krčedina i zapalila je u kontejneru.

Špagovićeva i Dujović uhapšeni su 6. jula, nakon čega su saslušani u Višem javnom tužilaštvu u Sremskoj Mitrovici i njima je određen pritvor u trajanju do 30 dana.

Kako su za "Blic" ispričale komšije porodica Garović i Špagović u Zemunu, koje inače dijeli samo ograda, Jelena već oko godinu dana ne živi u ovoj kući. Nije poznato u kom trenutku i iz kog razloga je Jelena od Majde pozajmila novac. Ono što je evidentno na društvenim mrežama žrtve i osumnjičene jeste da su njih dvije ostale u kontaktu i nakon Jeleninog odlaska iz kuće Špagovića. U prilog tome govore i javne poruke na njihovim Fejsbuk profilima. Majda je redovno hvalila Jelenine fotografije na kojima je sama ili sa djecom, ostavljajući komentare poput "lijepo", a Jelena joj je odgovarala samo emotikonima koji označavaju smeh. Nije poznato da li se u međuvremenu nešto u njihovom odnosu promijenilo. Komšije su ispričale da se Jelena razvela od supruga, a da su je viđali samo kada sa sinom dolazi u posjetu.

Iako im ni na kraj pameti nije ko bi mogao da počini ovako užasan zločin, komšije imaju sumnje da je to bio neko ko je primjetio na njoj nakit koji je uvijek nosila.

- Svakodnevno je išla u duge šetnje. Na rukama je uvek imala prstenje, po jedan na svakom prstu, jedan se posebno isticao po vrijednosti. Nosila je i zlatne minđuše i ogrlice... Moguće da je to nekome zapalo za oko, ko je želoo da je opljačka - kaže za "Blic" potresena komšinica.

Kako su ranije ispričale komšije za Blic Majda i njen suprug živjeli su i radili cijeli radni vijek u Nemačkoj i primaju devizne penzije. Ipak, prema riječima komšinice, iz kuće koja je ostala otključana te subote kada je Majda izašla oko 13 sati i više se nije vratila, ništa nije ukradeno. Majdin muž je, ispričala je komšinica, sve zatekao na svom mjestu, kao i ušteđevinu novca na mjestu gdje ga drže.

Nestanak starice prijavio je njen suprug 16. juna kada se u Zemun vratio iz njihove vikendice u Karlovčiću, a ugljenisane djelove tijela pronašao je mještanin četiri dana kasnije u kontejneru mještanin u Dunavskoj ulici u blizini Krčedina.

Nakon hapšenja Jelene Špagović i Momčila Dujovića "Blic" je kontaktirao njihovog oca Sašu Dujovića, bivši poslanik i sada već bivši visoki funkcioner "Srpske desnice" i bivši savjetnik u Ministarstvu rada Srbije.

 Ukoliko su moja djeca počinila to šta im se stavlja na teret i za šta je trenutno u toku istraga, neka odgovaraju u skladu sa zakonom, kao i svi drugi građani Srbije - kaže Dujović za Blic.

Dujović je rekao da njegova djeca "neće imati nikakve protekcije zbog njegovog angažovanja".

- Najstrože osuđujem potez ako ga je neko od moje djece napravio, tako da ono što je zakon propisao mora da se primjenjuje za sve građane - rekao je on.

Dujović je prekjuče, nakon što je "Blic" ekskluzivno objavio da su uhapšena njegova djeca, podnio ostavku na sve funkcije.

Komentari: 1

Strasno

09. 07. 2019 - 23:30

Koliko citam sve crnogorska prezimena.
Novi komentar