Odgođeno ročište oko uvođenja stečaja u Meljine kompleks

Duško Knežević plaća, Elez Mihajlović vraća

Iako je bivša direktorica kompanije Meljine kompleks Olivera Elez Mihajlović već jednom vratila novac koji joj je Atlas invest samoinicijativno uplatio na račun duga za zarade, a zbog kojeg je podnijela prijedlog za otvaranje stečaja, iz Atlas investa su juče ponovo uradili isto.
Objavljeno: 10. 07. 2019 - 06:45 Promjenite veličinu teksta: A A A

Ovog puta uplaćeno joj je 6,4 hiljade eura, koliko se, prema njihovim saznanjima, kako je kazao advokat Milovan Milošević, duguje za neto plate od oktobra 2016. do jula 2018. godine.

Na prethodnom ročištu Elez Mihajlović je navela da je iznos od 19 hiljada eura vratila nazivajući takav način izmirenja nezakonitim, uz napomenu da ona Poreskoj upravi ne može direktno platiti poreze i doprinose, koji su uključeni u taj dug. Iz Atlas investa su uplatili i poreze i doprinose prema sopstvenom proračunu, navodeći da nijesu uspjeli da dobiju zvanične podatke od Poreske uprave, od računovodstva Meljine kompleksa, privremenog stečajnog upravnika Saše Zejaka i Elez-Mihajlović.

Sudeći po njenoj reakciji, jer je na samom ročištu dobila poruku od banke da joj je taj novac uplaćen, za očekivati je da će biti vraćen.

Ipak, Milošević je od suda tražio podatke o neto zaradama, porezima i doprinosima Elez Mihajlović, pa će sutkinja Milica Vlahović uputiti zahtjev PU da dostavi precizne informacije. Ove uplate, kako je kazao Milošević, bazirane su na dokumentu na kojem je potpis Elez-Mihajlović da je njena neto zarada 300 eura.

Iako, kako je dodao, prema ovoj dokumentaciji, ne mogu da vide na šta se odnosi preostalo potraživanje do 19 hiljada eura, i dalje su spremni da plate sve kako bi se nastavilo normalno funkcionisanje Meljine kompleksa.

Predložio je da Atlas invest tu razliku uplati kao depozit suda ili notara, dodajući da je izmirenjem tog duga nestao osnov za pokretanje stečaja. Zejak je napomenuo da ovaj dug sam po sebi nije stečajni razlog, već samo daje legitimitet predlagaču da podnese zahtjev. Kazao je da od Meljine kompleksa vjerovatno može pribaviti ove informacije, ali ne može garantovati njihovu vjerodostojnost.

(Opširnije u današnjoj Pobjedi)

Komentari: 0

Novi komentar