Prva TV prenosi

Vulinu, generalu i pukovnicima zabranili ulazak na Kosovo

Ministru odbrane Srbije Aleksandru Vulinu i delegaciji vojnog zdravstva zabranjen je ulaz na Kosovo, saopštio je kabinet ministra Vulina, a prenijela TV Prva.
Objavljeno: 10. 07. 2019 - 10:00 Promjenite veličinu teksta: A A A
Vulinu, generalu i pukovnicima zabranili ulazak na Kosovo
Foto: Tanjug/Ministarstvo odbrane/ DARIMIR BANDA/ bg

"Još jednom se pokazalo da Ramuš Hardinaj laže", kaže se u saopštenju, i dodaje da ministru i delegaciji nije dozvoljeno da posjete Kliničko-bolnički centar u Kosovskoj Mitrovici.

Podsjetimo, mediji su prije par dana prenijeli da je Priština donijela odluku da se svim srpskim zvaničnicima zabrani ulazak na Kosovo. Međutim, premijerka Srbije Ana Brnabić oglasila se nakon toga, rekavši da joj je kosovski premijer Ramuš Haradinaj rekao da to nije tačno.

U odgovoru koji je stigao iz Prištine navodi se samo da "nijesu u mogućnosti da pozitivno odgovore na zahtjev". "Još jednom se pokazalo da Ramuš Haradinaj laže", navedeno je u saopštenju.

Priština je, navodi se, još jednom prekršila Briselski sporazum, a ovoga puta su se na listi zvaničnika koji ne mogu na Kosovo, pored ministra Vulina, našli i ljekari.

Iz ministarstva navode da je planirana posjeta imala isključivo humanitarni karakter i da su predstavnici ministarstva i VMA sa čelnicima KBC Kosovska Mitrovica namjeravali da razgovaraju o unapređenju saradnje koju ta institucija posljednjih šest godina ima sa VMA i daljoj pomoći tom medicinskom centru u kome se liječe i Srbi i Albanci sa Kosova.

U delegaciji su bili ministar Vulin, načelnik Uprave za vojno zdravstvo, brigadni general dr sci. med. Uglješa Jovičić i predstavnici VMA - načelnik VMA, pukovnik prof. dr Miroslav Vukosavljević i načelnik Sektora za liječenje docent, dr sci. med Nenad Ratković.

Komentari: 6

Psihijatar

10. 07. 2019 - 10:30

Ko je sve ministar, da ti se smuči.
CRNOGORAC

10. 07. 2019 - 11:46

KAKO SU MOGLI TAKVOME COJKU DA ZABRANE ULAZ NA KOSOVO.
Podrska

10. 07. 2019 - 13:30

Bravo Kosovo !!!
"Mocni Ministar Vulin"

10. 07. 2019 - 17:40

Auuuu, maleno Kosovo zaustavi "mocnog Vulina", Veljeg Ministra Vojnog srbijanskog! Auuuuu bre!
Markos

10. 07. 2019 - 22:23

Ako nema veze...dogodine ce Vulin sa ekipom u Prizren bar tako kazu...
=

12. 07. 2019 - 05:45

Što ste digli graju o smijeti i nesmijeti-a kad ste vjekovima ćutali kad aga ili beg dođu u kuću da mu svoju čeljad ustupite meraku i šetate opanke dok ne ojdu.
Novi komentar