Mladi Liberal

Slobodan Franeta na prestižnoj liderskoj Akademiji Frensisa Fukujame

Slobodan Franeta, član predsjedništva Liberalne partije i Mladih Liberala, uspješno je završio prestižnu lidersku Akademiju za razvoj mladih lidera.  Ovom Akademijom rukovodi svjetski poznati i uvaženi profesor međunarodne politike i ekonomije Frensis Fukujama.
Objavljeno: 10. 07. 2019 - 11:34 Promjenite veličinu teksta: A A A

Akademija profesora Fukujame održana je u po prvi put u Podgorici na Ekonomskom fakultetu, a Slobodan Franeta je bio jedan od samo 20 polaznika prestižne akademije iz zemalja Zapadnog Balkana, SAD, Gvatemale, Gruzije, Jordana.

Budući lideri su na Akademiji razvijali vještine kreiranja i usvajanja javnih politika, rješavanja društvenih problema i izazova u daljem radu u društvenom i političkom životu. Oni su analizirali i strateške projekte države te njihov dalji razvoj i uticaj na investicije i napredak ekonomije i finansija Crne Gore. Sa Fukujamom su radili i na projekcijama puta Crne Gore u EU i uvećavanja benifita od članstva u NATO i druge međunarodne organizacije.

Na Akademiji su osim Frensisa Fukujame predavači bili i Elena Panaritisis, stručnjak Svjetske banke za privatizaciju u strukturalni razvoj i bivša poslanica iz Grčke kao i američki profesor Kent Viver. Akademija je realizovana uz podršku CDT, Ekonomskog fakulteta, Univerziteta Stanford, Njemačkog Maršal fonda iz SAD. Frensis Fukujama, prilikom posjete Crnoj Gori susreo se i sa predsjednikom Crne Gore Milom Đukanovićem ali i drugim zvaničnicima.

Komentari: 4

ct

10. 07. 2019 - 12:31

Bravo za Franetu i za mlade liberalne partie. Kvalitetni i odlicni mladi ljudi. Mozda i najbolji izdanak, ima buducnost liberalna sa njima
Klasični Liberal

10. 07. 2019 - 12:41

SLOBODAN FRANETA I AMAR BORANČIĆ mladi lideri liberalizma ISTINSKI. Rijetki KLASIČNI LIBERALI koji shvataju sta znaci biti Liberalan. Sa njima na ČELU LIBERLIZMA I PARTIJE i drugi koji misle na taj način, partija moze da ima BUDUĆNOST i da napreduje.
Naravno.

10. 07. 2019 - 13:45

Ali poznato je da tamo ima sada vise ,komunista ,TITOISTA sovinista nego istinskih liberala . I da je ta partija bliza njima no LIBERALIMA.Tako ako ovi momci dodu na kormilo ok. ali onda ce se podijeliti sama partija vrlo je neminovno oni moraju uraditi REZOVE cak otklon od REZIMA ?
Milijana Đ

10. 07. 2019 - 13:36

Bravo momče! može se sticati znanje odlaziti i dolaziti, bez pljuvanja po svojoj državi
Novi komentar