Predsjednik Atlas Grupe

Knežević: Obradovali su me istragom o porijeklu moje imovine

Odbjegli biznismen Duško Knežević saopštio je da mu je drago što je pokrenuta finansijska istraga protiv njega.
Objavljeno: 10. 07. 2019 - 11:47 Promjenite veličinu teksta: A A A

"Napokon jedna lijepa vijest iz crnogorskog tužilaštva. Drago mi je da je pokrenuta istraga o porijeklu moje imovine jer ona može pokazati ono što znaju svi koji me poznaju lično, odnosno genezu poslova kojima sam se bavio. To znači da će biti i pred zvaničnim državnim organima potvrđeno da je Duško Knežević sve stekao poslovanjem u oblastima bankarstva, investicija i nekretnina i da je, razvijajući poslove u regionu i inostranstvu, ostvario snažne poslovne i prijateljske veze sa privrednicima iz inostranstva, od Londona i Vašingtona do Kine i arapskih zemalja. Na taj način je lično animirao strane investitore da u Crnu Goru ulažu stotine miliona eura", kazao je Knežević

U bankarstvu i finansijama je, kako je dodao, više od 30 godina, a početni kapital Atlas Grupe u Crnoj Gori nastao je tako što je  prodao dvije banke i osiguravajuće društvo u Beogradu.

"Svoj kapital sam uložio u zemlju u kojoj sam rođen. Nisam postao bogat švercujući naftu, cigare, akcizne robe ili drogu. To je porijeklo miliona onih koji mene progone, pokušavajući da Atlas Grupi otmu vrijednu imovinu i prepišu je familiji Đukanović preko njihovih piona", navodi Knežević.

Prema njegovim riječima,  odlučio je da branii svoje dostojanstvo ne samo zbog imovine Atlas Grupe nego zato što ne pristaje "da polusvijet, i u ljudskom i u poslovnom smislu, odlučuje o Atlas Grupi i Dušku Kneževiću".

"Obećao sam prvo sebi pa onda cijeloj Crnoj Gori - učiniću sve što mogu da ih raskrinkam, da svi znaju istinu.Zato postavljam pitanje tom istom tužilaštvu šta se desilo sa istragama o tome kako je Milo Đukanović fiktivnim transakcijama na berzi i formalno postao milioner, šta je sa kastodi računom preko kojeg je trgovao, šta je sa istragom o milionima ukradenim prilikom prodaje Telekoma, isto kao i sa milionima ukradenim prilikom prodaje EPCG Italijanima, šta je sa Đukanovićevom firmom na Kipru i njenoj ulozi u Meljinama, šta je sa milionima koje su uzimali za izbore od mene i onih u sličnoj poziciji kao ja, ko je vlasnik "ničije kuče" na Gorici... Valjda im je poznato da onaj ko prikriva krivično djelo čini krivično djelo", poručio je on.

Pošto se u ovim slučajevima tužilaštvo pravi mrtvo, makar formalno će morati da se odrede po krivičim prijavama mog advokatskog tima protiv Đukanovića, kao organizatora kriminalne grupe koja je stvorena da bi otela imovinu Atlas Grupe, dodaje Knežević.

"Što se mene tiče, svjestan sam da oni već godinama istražuju Duška Kneževića i da su morali da smišljaju besmislene optužne predloge poznate kao Kaspia i Carbon. Znaju i sami da im je to uzaludna rabota, čak i uz pomoć Đorđa Đurđića, kojeg su natjerali da postane drugi Sinđelić", zaključio je Knežević.

Komentari: 2

Pendrek

10. 07. 2019 - 17:45

Mozes ti da pustas balone koliko hoces i da se vadis napadajuci druge ali slaba vajda od toga. A to sto pricas Djukanovicu za berzu oduvijek se uzimalo na zajam da bi se trgovalo na berzi i to svuda u svijetu. To se zove "sa margina". Kaznjivo je samo ako mozes da dokazes da ti je neki insajder otkrio da ce neke dionice rasti ili padati pa ti reagujes adekvatno. Ako ti ne podvali. Dana nema na berzama da se ne pojavi neka takva sumnja ali je uzasno tesko dokaziva a nekada i sprovodljiva. A po onome sto smo citali, muljao si Knezevicu dje si stizao, tipi an poslovni skorojevic koji je umislio da je iznad njega samo Bog. Nagledali smo se na Balkanu kako se ispili seljacija, dodje do para (a onda slijede akademske titule da zamazu realnost), izgubi kompas i vrate se tamo dje im je mjesto.
Objektivni

10. 07. 2019 - 18:10

Dosadno i potroseno blebetanje. Ps . Kad te Ameri dokopaju zbog krsenja sankcija Iranu i pranja para za Iransku Revolucionarnu Gardu , poželjećes - Spuž.
Novi komentar