Pretresi u Podgorici

Uhapšene dvije osobe, oduzeto oružje, novac i droga

Policija je pretresla  više lokacija koje koriste bezbjednosno interesantne osobe u Podgorici i tom prilikom oduzeli su pištolj, municiju, opojne droge, novac i druge predmete, saopšteno je iz Uprave policije. Dvije osobe su uhapšene, dok je protiv jedne podnijeta krivična prijava.
Objavljeno: 10. 07. 2019 - 15:08 Promjenite veličinu teksta: A A A

"Naime, službenici Centra bezbjednosti Podgorica i Protivterorističke jedinice su, postupajući na osnovu naredbe nadležnog sudije za istragu, izvršili pretrese stana i drugih prostorija koje koriste bezbjednosno interesantna lica S.R. (34) i S.R. (31). Policijski službenici su pronašli i oduzeli: pištolj marke CZ model M70, 24 komada municije, 17 pvc pakovanja heroina težine oko112 grama, 137 tableta koje su na listi opijata, novac u iznosu od 620 eura, tri vage za precizno mjerenje, četiri rokovnika u kojima su navedena imena i novčani iznosidugovanja i pet mobilnih telefona", saopšteno je iz Uprave policije-

O događaju je, kako je saoppšteno, obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici koji je naložio hapšenje S.R. (31) l zbog postojanja  sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, a da se S.R. (34) uhapsi zbog sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje  u promet opojnih droga i krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

"Osim toga, policijski službenici su državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici podnijeli i krivičnu prijavu protiv srodnika navedenih lica F.R. zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija", navedno je saopštenju UP.

Komentari: 0

Novi komentar