Novoizabrana predsjednica SDP-a

Vuksanović Stanković: Biće kadrovskih osvježenja, imam svoje JA i u politici i u životu

Predsjednica Socijaldemokartaske partije (SDP) Draginja Vuksanović Stanković najavila je da će biti značajnih kadrovskih osvježenja nakon njenog dolaska na čelo partije, a tehničku vladu vidi kao najbolji način za izgradnju bar minimuma međusobnog povjerenja.
Objavljeno: 10. 07. 2019 - 15:57 Promjenite veličinu teksta: A A A

“Voljela bih da mi neko kaže koja je to alternativa dijalogu. Građani su dali mandat političarima da razgovaraju i traže rješenja, a ne da ih svađamo i dijelimo. Ja ću uvijek biti otvorena za dijalog jer svoje političke suparnike ne vidim kao neprijatelje nego kao sagovornike o dobru građana. Naš problem je što političari u Crnoj Gori sve više postaju otuđena, privilegovana klasa”, rekla je ona u intervju za Fos.

Vuksanović Stanković je istakla da opoziciji ne smije jedina politika da bude da je protiv Demokratske partije socijalista (DPS), jer među biračima te partije ima mnogo poštenih i sposobnih ljudi, ali se, kako navodi, ne slaže da je normalno da jedan broj funkcionera DPS-a očigledno politiku doživljava kao šansu za bogaćenje, na uštrb građana.

Ona je rekla da se neće  zalagati za neprincipijelne predizborne koalicije i različita politička „pakovanja“. SDP će imati svoju ponudu građanima.

Istakla je i da vjeruje da su građani umorni od, s jedne strane, providnog „patriotskog“ busanja i s druge ekskluzivnih i jedinih ispravnih „opozicionara“.

“Ja sam lično, iskreno, od toga malo umorna. I jednima i drugima su oni koji drugačije misle neprijatelji. Ovi prvi govore o neprijateljima države, a ovi drugi o neprijateljima ili izdajnicima opozicije”, rekla je ona.

Govoreći o odnosu na suprugom, Vrhovnim državnim tužiocem Ivicom Stankovićem, ona je odgovorila da ima svoje JA i u politici i u životu.

“Ne mislite valjda da se ja mogu na bilo koji način miješati u njegov posao i obrnuto? Ne mislite valjda da bih se ja usudila, a on dozvolio, i obrnuto da ja radim njegov, a on moj posao? Ne mislite valjda da treba da rasturam bračnu zajednicu da bih ostvarivala političku karijeru? Ne mislite valjda da patrijarhalni obrazac može biti mjera mog političkog djelovanja? Ne mislite valjda da ću izaći u susret malicioznim, marginalnim, malograđanskim, provincijskim i u suštini primitivnim zahtjevima nekih pojedinaca i grupa čiji je cilj da uređuje moj i privatni život bilo kog građanina Crne Gore?  Danas se Evropa ponosi što je žena, majka sedmoro djece, univerzitetski profesor, predsjednica Evropske komisije, jedne od ključnih evropskih insitucija. A kod nas oni inferiorni i primitivni misle da žena nema pravo da bude sposobnija, obrazovanija, mudrija od muskarca nego nas još uvijek “gledaju” kroz tu primitivnu prizmu. Na to ne pristajem niti sam kada pristajala. Imam svoje JA i u politici i u životu”, rekla je ona.

 

Komentari: 15

Klik

10. 07. 2019 - 16:17

E, blago u dom sa ovakvim pamfletom! Patriote ne treba da budu providni vec da se jasno vide. Uvredljivo govoris o patriotama.
Nick

10. 07. 2019 - 18:27

Ne podmećite joj ono sto nije izrekla onako kako bi vama odgovaralo, pročitajte ponovo, možemo je voljeti ili ne, biti nam simpaticna ili ne, ali moramo biti saglasni su jednome, žena govori istinu , objektivno, vrlo mudro i pametno opisuje politicku situaciju kakva u stvari jeste. Za razliku od prethodnika joj.
Cestitamo

10. 07. 2019 - 16:28

Stizu pojacanja iz DF-a i SNP
Tara

10. 07. 2019 - 16:46

Stankovicka treba da saceka izbore..da vidimo,imali sanse kod gradjana!
Evo ih

10. 07. 2019 - 17:35

"ugledni parlamentarci" i "progresivne snage" Crne Gore aaahahahahahahaha
Kukavicje jaje

10. 07. 2019 - 17:43

Znate sami cije, da vam ne pricam vise. Bode joj oci bilo sto "patriotsko". Samo toliko.
Nick

10. 07. 2019 - 17:55

Bravo profesorka!
...

10. 07. 2019 - 19:05

Nick, ima zena svoje JA samo ga malo vulgarno koristi. Politicar mora imati sluh za javnost, ovdje nedostaje. Jedno je biti hrabar, drugo je biti pametan i hrabar ( ovo bez uvrede, nego kao savjet iskustva u javnom obracanju, jer narod ipak, nije "stoka jedna grdna". Polako s tim.
Rašo

10. 07. 2019 - 18:23

Svaka čast kao dami, ali mislim da si jedan veliki promašaj za šefa SDP-a . Partija će pod tvoim vodjstvom doživjeti fijasko. Šteta, nekad je to bila dobra partija, sa dobrim idejama i namjerama.
cg bluz

10. 07. 2019 - 18:57

Predsjednicu Evropske komisije uporedjuje sa sobom i svojim stavovima o zeni u braku i zeni u politici...Polako, to jeste za pohvalu, no se pitam otkud taj diletantizam kod ove nase Kolindice? Niko tebi ne spori, madam, pravo da si kao zena u politici, ali, madam, je li licemjerno i "providno" barjacenje o smjeni supruga? Koja je to politika u kojoj jednoj zeni obraz dozvoljava, ne da principijelno da glas, nego, zaista da samozadovoljno barjaci u tome? Da nije to taj "providni patriotizam" pa samo madam zamjenjuje teze?! Nije tu stvar u politickom i moralnom principu, to je obican autogol politikanta i to bez imalo talenta... Jeste Krivokapic napravio nekoliko fatalnih gresaka u koracima, ali, nijesi mu ni do koljena, a oprosti na poredjenju. I mislim da nikud neces stici sto se politike tice. Mozda se prevarim. Ovo je dobronamjerno "ribanje" jedne patriotkinje.l
Ich Martin

10. 07. 2019 - 19:02

Koja primitivnost.
Anonimus

10. 07. 2019 - 23:16

Uzasno nepoliticki i demagoski komentar ove predsjednice!Bravo ti ga za imanje svog ja ,mislis da ga samo ti imas.E grevote
ISTINA

10. 07. 2019 - 23:48

Samo hrabro i naprijed ... podržaće te i žene ako budeš podržavala žene... Svaka riječ ti je na mjestu. Čestitam na svemu do sada! Ostani ista! Veliki pozdrav i podrška!!!!
Podrska od majki ?

11. 07. 2019 - 03:27

Ovo su DF majke, koje je Vuksanovicka obilazila svojevremeno ?
NIKOLA

11. 07. 2019 - 05:59

Prvo se trebas iscupati iz zagrljaja Ranka koji drzi sve pod kontrolom kao i Milo i ostali nezamjenljivi partijski lideri profiteri.Vrijeme ce pokazati koliko je to tvoje JA
Novi komentar