Zbog pomora ribe

Policija: Krivične prijave protiv TE Pljevlja, direktora i još tri osobe

Policija je podnijela krivičnu prijavu protiv TE Pljevlja i četiri odgovorna fizička lica zbog ekološkog incidenta i pomora ribe u rijekama Vezišnica i Ćehotina.
Objavljeno: 10. 07. 2019 - 17:00 Promjenite veličinu teksta: A A A

Policija je podnijela krivičnu prijavu protiv odgovornih lica – jednog pravnog i četiri fizička lica, koja su osumnjičena za zagađenje životne sredine i nepreduzimanje mjera zaštite životne sredine, a u vezi sa događajem usljed kojeg je došlo do ekološkog incidenta i pomora ribe u rijekama Vezišnica i Ćehotina.

Policija je Tužilaštvu podnijeli krivičnu prijavu protiv sljedećih lica:

Elektroprivreda Crne Gore – AD Nikšić – Termoelektrana (TE) Pljevlja, zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršila krivično djelo zagađenje životne sredine;

V.Š, izvršnog direktora TE Pljevlja, zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo zagađenje životne sredine i krivično djelo nepreduzimanje mjera zaštite životne sredine;

D.B, rukovodioca Sektora za operativnu kontrolu i planiranje u TE Pljevlja, zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo zagađenje životne sredine;

R.D, smjenskog inžinjera u TE Pljevlja, zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo zagađenje životne sredine; i S.V, stručnog lica za zaštitu životne sredine u TE Pljevlja, zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo nepreduzimanje mjera zaštite životne sredine.

Policija je došla  do činjenica koje ukazuju na sumnju da su navedena lica počinila krivična djela koja im se stavljaju na teret na način što je rukovalac bager stanice, po prethodno dobijenom usmenom nalogu od R.D – smjenskog inžinjera, a u skladu sa usmenim instrukcijama rukovodioca D.B, sa kojima je bio upoznat izvršni direktor TE Pljevlja V.Š, otvorio drenažni ventil koji se nalazi van kruga TE Pljevlja u cilju izlivanja otpadnih voda iz sistema TE Pljevlja u rijeku Vezišnica, što je izazvalo ekološki incident i pomor ribe u pomenutoj rijeci i rijeci Ćehotina, zaključuje se u saopštenju.

 

 

Komentari: 1

Rašo

10. 07. 2019 - 18:15

Tako i treba. Nemože se izazvati onako velik ekološki icident , uništiti sve živo u rijeci i reći izvinite bilo je slučajno, platićemo pobijenu ribu i nećemo više to raditi. Ne volim odmazde ali ovaj narod se mora opametiti, a opametiti se neće ako ne bude odgovarao za svoje postupke.
Novi komentar