U Srbiji uhapšen crnogorski državljanin Zoran Mrvaljević

Škaljarac se tereti za lažne isprave i trgovinu uticajem

Crnogorski državljanin Zoran Mrvaljević (42), zvani Mrva, uhapšen je juče po nalogu srpskog Tužilaštva za organizovani kriminal u nastavku policijske akcije i zbog osnovane sumnje da je počinio krivična djela trgovina uticajem i falsifikovanje isprave.
Objavljeno: 11. 07. 2019 - 06:20 Promjenite veličinu teksta: A A A

Osumnjičenom Mrvaljeviću je po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal određeno zadržavanje do 48 časova, dok će protiv J. P. biti dopunjena ranije podnijeta krivična prijava. Ranije uhapšena J. P. (38), policijska službenica Policijske uprave Novi Sad, se tereti da je Mrvaljeviću dala podatke Branka Perišića iz Novog Sada, za kojeg je utvrdila da nema biometrijske dokumente. On se sumnjiči da je zatim pribavio falsifikovani izvod iz matične knjige rođenih, kao i knjige državljana, koje je J. P. potom iskoristila kako bi mu izdala ličnu kartu na ime Branko Perišić sredinom marta ove godine.

U akciji je privedena još jedna osoba za koju se sumnja da je učestvovala u izvršenju ovih krivičnih djela, a pripadnici MUP-a u saradnji sa Tužilaštvom nastavljaju dalji rad na identifikaciji svih osoba za koje se sumnja da su učestvovale u ovim krivičnim djelima.

Da podsjetimo, u junu su uhapšeni policijska službenica J. P. zbog sumnje da je počinila krivična dela zloupotreba službenog položaja i trgovina uticajem, Novosađanin N. B. (40) i crnogorski državljanin Marjan Vujačić (33) zbog krivičnih djela trgovina uticajem i falsifikovanje isprave, dok je protiv policijske službenice Z. D. (54) podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je počinila krivično djelo zloupotreba službenog položaja.

Mrvaljević je crnogorskim istražiteljima poznat kao pripadnik škaljarskog klana. On je ranjen prije četiri godine kada su na njega pucala trojica nepoznatih napadača. Na Mrvaljevića je pucano i 2017. godine. On je blizak nedavno uhapšenom Marjanu Vujačiću (34) iz Podgorice, koji je takođe član škaljarskog klana. Vujačića srpske vlasti terete za četiri ubistva u tri države: srpskog državljanina Jugoslava Cvetanovića u Srbiji, Mila Ilića i Veselina Kalezića u Crnoj Gori i Gorana Tasića u Holandiji.

Vujačić je uhapšen 12. juna u Novom Sadu zbog sumnje da je 2017. godine u Vranju sa više hitaca iz vatrenog oružja ubio Jugoslava Cvetanovića. Ubrzo nakon hapšenja, srpska policija saopštila je da Vujačića terete za još tri ubistva. Prilikom hapšenja Vujačić je kod sebe imao falsifikovana dokumenta, pa mu se na teret stavlja i krivično djelo falsifikovanje isprava.

Komentari: 1

rade

11. 07. 2019 - 08:40

Te likove treba po kavezima drzati ili u ludnici,jer oni ne znaju nicim drugo da se bave nego zlom,kada podu u zatvor pa izadu jos su agresivniji i opasniji,iz zatvora rade poslove kao na slobodi.Trebali bi platiti srbiji da ostanu gore
Novi komentar