“Željko, odakle ovamo, prošpijaće te neko”; kaže: “Neće niko”...

Savićević: Igramo u Glazgovu kad vidim Arkana…

Legendarni fudbaler Crvene zvezde je u ekskluzivnoj ispovijesti za novi broj Nedeljnika – pored aktuelnih tema i spora koji ima sa prvim čovjekom tog kluba Zvezdanom Terzićem – govorio i o nacionalizmu koji je poplavio prostore bivše Jugoslavije i odgovarao na pitanja kako je nacionalizam došao na fudbalske stadione u vrijeme kada je sa Zvezdom pokorio Evropu. Neizostavno se nametnula priča o ulozi Željka Ražnatovića Arkana.
Objavljeno: 11. 07. 2019 - 11:43 Promjenite veličinu teksta: A A A
Savicevic: Igramo u Glazgovu kad vidim Arkana…
Foto: Đorde Kojadinovic za Nedeljnik

“On je preuzeo navijače. I njegovi prvi ‘Tigrovi’ bili su sačinjeni od navijača. Zašto se to desilo da baš on preuzme, to ne znam. Ali jeste bio glavni među navijačima.

Ja sam njega upoznao igrom slučaja još 1985. godine.

A te godine kada smo igrali u Glazgovu Kup šampiona, otišli smo dan ranije. Kad na dan utakmice, ja ne mogu da vjerujem – dolazi on sa grupom navijača. Crvena kapa, šuškavac crveni preko trenerke i onaj njegov “roleks” od dvjesta-trista hiljada maraka. Ja kažem: “Željko, odakle ovamo, prošpijaće te neko.”

“Neće niko”, kaže on.

Kako sam bio malo povrijeđen, a pobijedili smo prvu 3:0, izašao sam na poluvremenu. I vidim ga sa policajcima ispod tribine. Ja umirem od smijeha, on mijenja kape sa njima, slikaju se... Malo-pomalo, sjede čovjek u drugom poluvremenu na klupu. Bio je prodoran, znao je to da iskoristi. I na kraju se vratio on, ali, rekoh, gdje da dolazi ovamo. Nije to Evropa, to je ostrvo, a treba uteći sa ostrva. Da je Francuska, Belgija, pa može se uteći, a gdje ćeš ovdje, sve voda oko tebe.

Poslije je počeo rat i poznat je taj dio njegove životne priče…”, ispričao je Savićević.

On je u ekskluzivnom intervjuu za novi Nedeljnik govorio o Terziću i Tumbakoviću, o svom odnosu sa navijačima Crvene zvezde, o Milu Đukanoviću, nacionalizmu, Titu, Jugoslaviji, referendumu za nezavisnost, o Arkanu, “onom” intervjuu u Zagrebu i dizanju tri prsta, o Piksiju, Pančevu, Prosinečkom, o tome zašto opet ne može u Beograd...

Komentari: 5

Dejo, daj nešto pametnije!!!!

11. 07. 2019 - 16:42

Dejo, kloni se sećanja na ratne, genocidne zločince!! Pokušaj tu crnu mrlju prošlosti da zaboraviš ili potisneš u mali mozak! Arkan je bio prvo teški pljačkaš banki po Evropi, pa Titov-Udbin ubica za ubijanje Hrvata, Srba, Albanaca po Zapadu, pa onda četnički zločinac sa njegovom hordom ubica- " navijača, koji su napravili nevidjene zločine po Hrvatskoj, Bosni, Kosovu!! Šteta da i Analitika daje prostora za priče o takvim krvavim zločincima!!
lolo

11. 07. 2019 - 17:15

E ovo je u njegovu seljacku izkompeksiranu glavu!! Ostavka!!!
dejo

11. 07. 2019 - 22:40

je totalno prsa.
Aco PG

11. 07. 2019 - 22:42

Evo o čemu priča predsjednik FSCG u 21 vijeku ! Koji je to mentalni sklop ! Umjesto da se bavi izdajom Tumbakovica i nikad goroj reprezentaciji on se bavi sa kriminalcima !
John

12. 07. 2019 - 04:06

Savicevicu ostavka, ti se kao selector CG Divid ratnim zlocincima!! Sramota
Novi komentar