.  " /> .  " />

Povodom desete godišnjice od usvajanja Deklaracije Skupštine Crne Gore

Brajović: Stalno podsjećati na srebreničke žrtve

Predsjednik Skupštine Ivan Brajović je povodom desete godišnjice od usvajanja Deklaracije Skupštine Crne Gore o prihvatanju Rezolucije Evropskog parlamenta o zločinu u Srebrenici i Danu sjećanja na srebreničke, kao i sve ostale žrtve sukoba vođenih u tom periodu na prostorima bivše SFRJ, podsjetio  na ljudsku i civilizacijsku dužnost da pamtimo žrtve i izvučemo jasne pouke kako se ratovi i tragedije ne bi ponovili.  
Objavljeno: 11. 07. 2019 - 12:55 Promjenite veličinu teksta: A A A

“Protokom vremena ne slabi saosjećanje sa žrtvama i njihovim bližnjima. Takođe, sve je jasnija potreba stalnog podsjećanja na odgovornost za počinjene zločine, ujedno i opomena da moramo činiti stalne napore da dobrosusjedski odnosi, mir i stabilnost budu nesumnjivo dugoročno opredjeljenje svih politika    u region”, poručio je Brajović.

 

Podsjećamo, 11. jul proglašen je Evropskim danom sjećanja na žrtve genocida u Srebrenici, počinjenog u periodu između 11. i 19. jula 1995. godine. Poslanici Skupštine Crne Gore usvojili su 9. jula 2009. Deklaraciju o prihvatanju rezolucije Evropskog parlamenta (EP) o Srebrenici, kojom se osuđuje zločin u tom gradu, kao i druga zlodjela počinjena tokom sukoba na prostorima bivše Jugoslavije od 1991. do 2001. godine.

Komentari: 1

Posmatrač

11. 07. 2019 - 18:46

RezolucijaEvropskog parlamenta (EP) o Srebrenici, kojom se osuđuje zločin genocida u tom gradu NE OSUĐUJU SE I DRUGA ZLODJELA kao što je Skupština Crne Gore usvojila 9. jula i tako razvodnila genocid nad Bošnjacima tzv zločinima nad Srbima!
Novi komentar