Opštinske službe saniraju posljedice nevremena u Ulcinju

Nrekić: Šteta procijenjena na oko 1,24 miliona eura


Poslije nevremena praćenog jakim vjetrom, kišom i grmljavinom koje je prije dva dana zadesilo opštinu Ulcinj i pričinilo veliku materijalnu štetu, stanje u najjužnijoj opštini je stabilizovano. Putevi su prohodni, a snabdijevanje vodom I strujom uredno – rekao je Pobjedi predsjednik opštine Ljoro Nrekić.

Objavljeno: 12. 07. 2019 - 07:02 Promjenite veličinu teksta: A A A

On dodaje da je lokalna uprava uložila maksimalne napore da sve stavi pod kontrolu.

To je za Pobjedu kazao predsjednik te opštine Ljoro Nrekić. Prema njegovim riječima, preliminarna procjena štete do koje su došle opštinske službe je 1.245.000 eura.

- Konačna procjena znaće se do kraja sedmice. Opština nema novca da pomogne ljudima koji su pretrpjeli štetu. Imamo obećanje Vlade da će pružiti pomoć, a nadam se da će i Morsko dobro pomoći zakupcima plaža koji su pretrpjeli ogromnu štetu – ističe Nrekić.

Zakupac plaže ,,Đovani“ Marko Škrelja kaže da se ciklon koji je izazvao haos stvorio u neposrednoj blizini te plaže, zbog čega su udari tu bili najjači.

- Cikloni obično traju od tri do pet minuta, ovaj je trajao skoro 30. Krenuo je prema Adi Bojani, pa su i ti zakupci pretrpjeli ogromnu štetu. Na mojoj plaži je oštećeno 380suncobrana koji su neupotrebljivi, a stradali su svi baldahini, 40, i oko 200 ležaljki.

Trska koja je sastavni dio plažnog mobilijara je takođe uništena, što predstavlja veliki poblem, jer je njena sezona prošla pa ju je teško nabaviti– objašnjava Škrelja.

On kaže da će plaža ,,Đovani“ od subote biti spremna za kupače, ali da će je potpuno srediti za oko deset dana.

- Iako cijelo osoblje plaže danonoćno sređuje i čisti plažu, to je veliki posao jer je sve u haosu. Nama je prije sezone potrebno oko dva mjeseca da je pripremimo, a sada nemamo mnogo vremena jer je sezona u toku. Nema očajavanja, moramo da uradimo sve da ispoštujemo naše goste –poručuje Škrelja.

(opširnije u Pobjedi)

 

Komentari: 0

Novi komentar