Nesvakidašnji incident

Radnik Luke Kotor nasrnuo na inspektore Ministarstva saobraćaja

U Luci Kotor u srijedu oko podne došlo je do incidenta u kome su se prvo verbalno, a onda i fizičlki sukobili inspektor sigurnosti plovidbe Željko Lompar i mlađi inspektori Ivan Vučeković i Đuro Kapetanović sa jedne, odnosno radnik kompanije Luka Kotor Davor Krivokapić sa druge strane.
Objavljeno: 12. 07. 2019 - 08:11 Promjenite veličinu teksta: A A A

U inspekciji koja je podređena Ministarstvu pomorstva i saobraćaja MSP, nezvanično tvrde da je njihove pripadnike radnik Luke Kotor navodno ometao prilikom pokušaja obavljanja inspekcijsklog nadzopra nad jednim od plovila koje je uplovilo u Kotor, te da je prvo verbalno, a potom i fizički Krivokapić nasrnuo na inspektore, piše Bokanews.

Navodno, on je bio u pripitom, stanju, a sve se odigralo ispred očiju brojnih svjedoka – posebno turista i putnika brodova kojih je ovih dana kotorska luka puna. Do incidenta je došlo na mjestui koje je pokriveno video nadzorom, pa će u daljem postupku istrage koju je pokrenula policija i tužilaštvo, biti izuzeti i snimci sa nadzornih kamera.

Lompar i njegove kolege podnijeli su prijavu policiji a ona je Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru procesuirala prijavu protiv Krivokapića koji se sumnjiči za napad na službeno lice i ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti.

Iz MSP su potvrdili da je došlo do incidenta i da je u toku postupanje nadlećnih organa ovim povodom. Iz menadžmernta luke Kotor AD su kazali da je u srijedu inspektor Lompar zatražio i dobio hitan sastanak sa njima.

 

Komentari: 4

Kotoranin

12. 07. 2019 - 08:52

Plovilo mora da je orevozilo"šećer" pa su se bojali da se ne pokvasi ako se izloži "pregledu na vazduhu"
timestar

12. 07. 2019 - 10:31

Alkoholiziranom radniku Luke,momentalni otkaz.
Cuca

12. 07. 2019 - 10:47

Ma ti inspektori su provokatori ....
BD

13. 07. 2019 - 18:43

Sredice to Ranko akcionar LUKE KOTOR
Novi komentar