Prijestonica Cetinje i Pobjeda poklanjaju koncert u čast Dana državnosti

Sergej i KIC Pop hor sjutra veče na Dvorskom trguDan državnosti prijestonica Cetinje će obilježiti koncertom crnogorske i regionalne zvijezde Sergeja Ćetkovića na Dvorskom trgu.

Objavljeno: 12. 07. 2019 - 08:58 Promjenite veličinu teksta: A A A

Cetinjani i njihovi gosti uživaće i u nastupu KIC pop hora koji poklanja Pobjeda u susret jubileju - 75 godina postojanja.

- Nadam se da će nas razgaliti i vratiti u ona ranija vremena i da ćemo sa njima pjevati. Nakon KIC po hora nastupiće jedna od naših najvecih zvijezda,  Sergej Ćetković, u čijoj muzici ce uživati sve generacije – kazao je direktor TO Cetinje, Oskar Huter.

Ćetković je uoči koncerta istakao da ga za Cetinje vežu lijepe uspomene, te da je pripre pripremio bogat repertoar.

-Na Cetinju nijesam nastupao nekoliko godina i velika mi je čast što ćemo se ponovo družiti sa publikom i proslaviti Dan državnosti. Za Cetinje me vežu lijepe uspomene, još iz doba studija. Repertoar ce biti bogat i odabran. Pjevaćemo neke stare, dobre pjesme, ali i nove – najavio je Ćetković.

Za gotovo dvije decenije profesionalnog muzickog rada, Sergej Ćetković objavio je šest studijskih albuma, više kompilacija i lajv albuma. Njegovi najveći hitovi su ,,Pogledi u tami“, ,,Pola moga svijeta“,  ,,Dva minuta“, ,,Kad ti zatreba“, ,,Znaj da moja si“ i mnogi drugi… Dobitnik je više domaćih i međunarodnih nagrada.

Humanista je i filantrop, a bio je i prijatelj UNICEF-ove kampanje „Svako dijete treba porodicu“. Autor je dječje slikovnice „Što je slađe od kolača“ i crtanog filma „Lola i Mila“.

Nastup KIC Pop hora na Dvorskom trgu biće njihov 42 koncert. Pod dirigentskom upravom profesora Saše Barjaktarovića, ova svojevrsna muzicka „atrakcija“, postoji već dvije godine. Prepoznat je po repertoaru antifašističkih i pjesama iz NOB-a. Koncert će početi u 21 čas.

 
 

 

 

Komentari: 0

Novi komentar