Čestitka Prave Crne Gore povodom Dana državnosti

Milačić ispred hrama u Svaču: Džaba mašete albanskim zastavama, ovo je bilo i biće Crna Gora


Predsjednik Prave Crne Gore Marko Milačić uputio je gradjanima Crne Gore čestitku povodom dana Državnosti i Trinaestojulskog ustanka porukom snimljenom ispred Crkve Svetog Jovana, koja je u poslednjem periodu u žiži javnosti zbog toga što su albanski političari u Ulcinju, uz asistenciju policije, zabranili služenje službe pravoslavnom sveštenstvu i vjerujućem narodu.

Objavljeno: 12. 07. 2019 - 10:29 Promjenite veličinu teksta: A A A

Milačić se javnosti obratio iz Svača kod Ulcinja sledećim riječima: “Želim da vam čestitam dan trinaestojulskog ustanka, Dan državnosti i Petrovdan baš odavde iz Svača kod Ulcinja.

Zašto sam se odlučio da baš odavde čestitam Dan državnosti?

Kao što znate, na ovom mjestu, pored ove hrišćanske svetinje, albanske partije zajedno sa crnogorskom policijom, zabranile su održavanje liturgije pravoslavnom sveštenstvu i vjernicima. Nedugo nakon toga grupa velikoalbanskih ekstremista pojavila se ovdje, u sred Crne Gore, sa zastavama Albanije i okačila ih na zidine ove drevne hrišćanske bogomolje, Crkve Svetog Jovana.

Zbog čega smo ovdje danas? Zbog toga što se državnost Crne Gore, njen teritorijalni integritet, ali i njena duša danas brani u Svaču, više nego igdje drugo. Vidjeli smo i ovdje, ali i u Tuzima, da crnogorska vlast i njeni koalicioni partneri iz manjinskih partija, zaklinjući se u državu Crnu Goru, rade protiv njenih interesa, stvarajući pred očima svih nas Veliku Albaniju na djelovima Crne Gore.

Stoga, želim odavde, ispred hrama u Svaču i ispred ovih crnogorskih trobojki, da pošaljem poruku: džaba mašete zastavama OVK i Albanije i svojatate crnogorske teritorijale. Ovo je bilo i biće Crna Gora, a tebe Djukanoviću neka je stid i sramota što zarad ličnih privilegija i straha rasprodaješ zemlju za koju su se i tvoji preci borili i krv prolivali. Neka nam je srećan trinaestojulski ustanak i Dan državnosti Crne Gore!”

 

Komentari: 21

Pečičanin

12. 07. 2019 - 10:44

Prodana duša ne može braniti Crnu Goru od onih koji su se na civilizovan način borili za obnovu njene nezavisnosti, a tvoj kvazi patriotizam ogleda se i kroz poštovanje državnih simbola. Temelje hrišćanskih hramova poštujte ali ih ne svojatajte jer vam ni po čemu ne pripadaju.
Casi

12. 07. 2019 - 10:46

Pa sto se slikas sa trobojkama kad je Crna Gora?
Zato se slika

12. 07. 2019 - 18:57

Prodana duša ne može bez fukarski, trobojka i to sultanova!
Vuk

12. 07. 2019 - 11:04

Dobro je to Milačiću. Počeli ste da se kitite Crnogorskim grbom... Polako nestaju zastave sa 4s a sve više trobojke sa Crnogorskim grbom i to da bi Crnogorci glasali za stranke Srpske crkve. Kad uvidite da i ta mimikrija nema rezultata zagrćaćete se i crvenim barjakom, no vam zalud ostaćete isto stranka četničke tradicije i Veljesrpske ideologije koji negiraju Crnogorce i Crnu goru..
Djuro Vučinić

12. 07. 2019 - 11:23

Dobro Milačiću da te pitam ...što misliš da li bi Albanci digli ovoliku frku da ja došao Vladika Mihailo da drži liturgiju ispred hrama u Svaču. Obaška što CPC to nebi radila pred katoličkim hramom kako to radi nepomenik g Amfilohije . Što se g Amfilohije i Ti brinete za Crnu Goru. Takvih kao Ti i Albanaca će uvijek biti,jedni da mašu Srpskim a jedni Albanskim zastavama iz istog velikodržavnog razloga...putuj igumane. I još nešto pokupovao je g Amfilohije zemlju sa ranohrišćanskim hramovima i u Duklji. Što misliš,zbog čega(IV-VI vijek ),Sv Sava možda?
Izrod

12. 07. 2019 - 11:23

A meni se učenje da je na Gazimestanu !
Džaba

12. 07. 2019 - 11:29

mašeš srpskim zastavama milačiću. Ovo je bila i biće Crna Gora i NATO! Nikad više 1918.!!
Ljubitelj tutuša

12. 07. 2019 - 11:37

Ovaj Vučićev potrčko ne zna što će sam sa sobom... ali dobro, samo neka kaplje ta crkavica pa dogodine ili neke druge godine uđe u CG parlament i ostvari taj svoj san - poslaničku penziju ničim zasluženu... ka i ostali mu saborci za srpstvo u Crnoj Gori...
Aooookhl

12. 07. 2019 - 12:25

Boze nas sacuvaj od ove trikolor budale....
GRAĐANSKI

12. 07. 2019 - 12:36

Milačiću, folirantu: 1.) To što si na tu zastavu (folirantski) metnujo ''malo (crnogorske) plavetne'' farbe, namjesto one tebe ljubljene ''srbaljske plave'', ne mijenja stvar - poznajemo te ka' ''6-icu''; 2.) Nijesi ti tođa'olje veseli s ovijem 13-im julom (ako ćemo pravo) - no se, eto, opetovano ''malo ićno'' na srbaljski način - foliraš; 3.) Maina se formulacije Crna Gora (opet foliranje) - zbori fino ka' što mniš ''ovo je bilo i biće srbaljska zemlja''; 4.) U tvojemu prisustvu oni povjesničar Marković brlja li ti Crnu Goru brlja i s nevjerovatnom mržnjom zbori o svemu crnogorskom, a ti mučiš - a ti mu se ni slovom jednijem pustijem ne brecnu (ovo već nije foliranje, no je u pitanje tvoj kukavičluk, snishodljivost i kompleksi); 5.) Zamolnicom se obrni na tvojega Rista-Rikija-Rileta da od (na godišnjem nivou) silnijeh desetinah eurah odvoji (na jednogodišnjem nivou) par desetina tisuća eura i injektiranjem betona (samo) ujači preostale zidove te crkve, zarad toga što ni njih neće
Rašo

12. 07. 2019 - 12:55

Gledao sam Milačića prije neku noć na srbskoj TV sa Iazanskim toliko se izlupa i izbleja da čovjek ne može da vjeruje. Odličan bi bio za seljačke skupove, mada nebi ni tamo dobro prošao jer su seljaci bistriji od njega.
GRAĐANSKI

12. 07. 2019 - 12:59

koje desetljeće bit. U potonje 60-ak godinah nema krša na krš ot metar debeloga zida sa prelomljenijem gotskim portalom-otvorom pomeđu ulaznog broda ili priprate i broda put oltarske apside. Vrijeme čini svoje. U potonje desetljeće nema ni po negdanjega kampanjela ili preslice ot asimetričnoga zvonika (viđet fotografiju - u vrh pročelja fasade gore lijevo). Nije, vala, potrebito da Riki baš svakoji meleon spiska u devastiranje-bestraganje manastirah i na anticrnogorstvo ili poserbljavanje! O koncu - tvojizi istomišljenici su u proteklom stoljeću sa zapadne-ulazne fasade ili preciznije iz toga zida iza tebe i drugovah ti - ''počupali'' sve kvadre sa latinskim na(t)pisima! Obrni se- i pogledaj - nema ih više (odamno). Smetali su tvojim pretečama i uzorima! A, što ćeš - ta (iza tebe) zadužbina Jelene Anžujske (do ure katolkinje) je po svemu zapadna tradicija i takvu je Jelena ogradi i ostavi. No, ne možete pusti bez šklapanja, prisvajanja i preinačivanja svega i svačesa! A, Kosovo?!
Vuk

12. 07. 2019 - 14:33

Krvo je ovo prepravljanje postova... Potpuno izgube smisao... Daj popravite ovo.
Rusko-srpskom kliovnu

12. 07. 2019 - 15:01

Trenutno su nam Albanci braca sto ste nam vi. Samo od vas dolazi opasnost nestsnka ove drzave
Tom

12. 07. 2019 - 17:12

Šta bi ovom Milačiću , do prije koju godinu se isto ovako slikao sa CG zastavom i veselio pobjedi na referendumu !? Milačko,vidiš šta rublje čine od (ne)čoeka!
CG

12. 07. 2019 - 17:48

Avetinja ruže brala...
CRNOGORAC

13. 07. 2019 - 07:00

SVAC JEST CRNOGORSKI I U C.GORI ALI NECE BITI NI SRPSKIJEH ZASTAVA TO NEMOJ DA ZABORAVIS MILACICU AKO CES SRPSKE ZASTAVE VUCI SE ZA SRBIJU IZRODE PA JE TAMO SIRI DO MILE VOLJE.
Oksim

13. 07. 2019 - 08:02

I zasto promovisete ovog 0.1% gospodina????
Miraš

13. 07. 2019 - 10:01

Oće li ko objasnit Marku i Dajku da su se lentrali pored pogrešne crkve!? Na fotografiji je Crkva Sv. Marije koja se nalazi u Podgrađu, a spor je nastao oko Crkve Svetog Ivana koja je na brijegu, unutar gradske aglomeracije, nekih par stotina metara dalje. I može li im ko objasnit da katolička crkva, a samo takve postoje u Svaču, ne može bit pravoslavni hram.
Nick

13. 07. 2019 - 10:05

Zasto promovisete ovu avetinju? Sto mu dajete publicitet? Nevolja mu je sto je umislio da je bitan. Zar je bitno sto ova beby kreatura, s narcisoidnim poremecajem licnosti, kaze i cijim zastavama mase?
Crnogorka

13. 07. 2019 - 10:15

E koliko imamo mentalno poremecenih na ovako malom prostoru, za ne vjerovat,.. Ne znam zasto mu dajete publicitet uopste, mahace on opet crnogorskom zastavom kad mu ponestane paznje, nijesu njemu ni pare toliko bitne koliko bi htio kukavac da izadje iz svojih okvira i dobija aplauze. Greote.
Novi komentar