Predsjednica SDP-a poručila

Vuksanović Stanković: Potrebna nam je jasna vizija budućnosti

"13. jul kao simbol crnogorskog otpora i borbe neprestane sasvim sigurno je datum koji najupečatljivije sublimira naš slobodarski duh, istorijsku istrajnost kroz vjekove, a iznad svega i našu milenijumsku državnost“, istakla je u čestitki građanima Crne Gore povodom Dana državnosti predsjednica Socijaldemokratske partije, Draginja Vuksanović Stanković.
Objavljeno: 12. 07. 2019 - 12:08 Promjenite veličinu teksta: A A A

„Ali kako ništa nije zauvijek dato tako nijesu ni grandiozna postignuća naših predaka za slobodom. Kolektivnu slobodu koju smo ostvarili za državu sada moramo pretočiti u slobodu za svakog pojedinca, svakog našeg gradjanina. Jedino tako, bićemo dostojni 13-julskih slobodara, i onih iz 1878. i onih iz 1941“, kazala je.

Dodala je da kako bismo to postigli moramo „svi zajedno razumjeti da Crna Gora jeste mala, ali zato mora biti složna politička zajednica, jer je to jedini način da obezbijedimo bolju budućnost generacijama koje dolaze“.

„Potrebna nam je svima jasna vizija budućnosti naše male, ali lijepe i ponosne Crne Gore. Vizija koja iz prošlosti uzima sve ono što nam je sveto i što nas čini takvima kakvi jesmo, ali i vizija koja jasno identifikuje i poništava sve greške iz prošlosti, ali prije svega, vizija koja je usmjerena na budućnost. Vizija države koja pripada svima, i država koja vodi računa o svima. Vizija društva u kojem će zakon biti jednak za sve, gdje neće biti privilegovanih zbog bilo kakvog svojstva“, naglasila je predsjednica SDP-a.

Ona je poručila da ćemo tek tada biti na pravom putu snaženja države i tek tada će je, kako je istakla, lakše prihvatiti i oni koji zbog svojih političko-ideoloških razloga danas „ne vole nezavisnu Crnu Goru kao oni koji su je sanjali 90-ih godina prošlog vijeka“.

„U ime takve naše zajedničke borbe, jednakosti, solidarnosti,uvažavanja svih jer Crna Gora jednako mora pripadati svima, čestitam svim građanima 13 jul – dan državnosti Crne Gore. Za Crnu Goru koju volimo. Za pravo, čast i slobodu Crne Gore!", zaključila je Vuksanović Stanković

Komentari: 8

Rašo

12. 07. 2019 - 12:26

Zavisi kako kome, mi neki je imamo.
Stefan

12. 07. 2019 - 12:35

Bravo Draginja. SDP je uvjek vodio ra;una o dr\avnim interesima, kako danas tako i u ranijem periodu.
Vitni Voren

12. 07. 2019 - 12:46

Jednaki, jednaki, jednaki...svi su nesto jednaki, samo nesto ne vidim da se slomiste za pravo nasljedne autokefalne Crnogorske pravoslavne crkve i vracanje njenih vjekovnih hramova. Nesto ne vidim da si tu mnogo glasna. Dok se ne zadovolji pravda prema domicilnom tvorackom narodu, Crnogorcima, ne moze biti sustinske pravde ni za ostale gradjane. Ovo je sasvim logicna i postena tvrdnja. Nesto ne vidim neki vas trud u tom pravcu, sem uopstene floskule " da se nikome ne zamjerite" i da otvorite vrata za razna koaliranja. Nece to tako moci, ko je za sve, taj,u stvari, nije ni za koga sem za sebe. I nemojte govoriti da vam treba cilj, a taj cilj zatrpavate polifonicnim uopstavanjima, koji, objektivno, ne znace nista, sem ispunjavanja sebi date obaveze da se "redovno javljate u medijima". Od toga nema koristi, i Becic, i Ura su redovno u medijima...Pa? Nista od nista! Pokupili ste malo blama zbog brzopletosti i zbog toga sto ne znate koji je to drustveni cilj postojanja SDP. Stanite i razmis
Promjena politike???

12. 07. 2019 - 12:54

Da li će Vuksanovićka promijeniti dosadašnju Rankovu politiku. To je bila politika koalicije sa Dražom i Pavlom, DF i sa Amfilohijem, odnsono sa fašistima. Po kući joj pripada partizanska i antifašistička politika. Bilo bi dobro za CG da se ona okrene izvornoj politici SDP. Đoko Orlandić
Prčanj

12. 07. 2019 - 13:05

Ovo se vergla već 30.g. ima lu što konkretno pusti floskule. Pokaži na djelu i komenrariši dnevne događaje nisi i Briselu.
CRNOGORAC

12. 07. 2019 - 17:16

TA TVOJA VIZIJA BI NE OPET VRATILA U ZAGRLJAJ SA SRBIJOM. MALO OLADI.
Srbkinjica jedna mala...

12. 07. 2019 - 19:46

a sto bi nas ova fino sredila, sve sa "uglednim" parlamentarcima.....
danilo s.

13. 07. 2019 - 09:51

Na prijemu povodom 13-julskog praznika mogli smo da vidimo (na TV) samo g. Stankovića - njenog muža . Kako to da gdja. Vuksanovic-Stanković nije bila na tom prijemu? To bi bio uvjerljiviji dokaz o njenom patriotizmu od gomile praznih fraza?
Novi komentar