Iz fondova Evropske unije

Za NVO projekte 130.000 eura

Ugovori o kofinansiranju šest projekata/programa nevladinih organizacija podržanih iz fondova Evropske unije, koji se u različitim oblastima od javnog interesa sprovode na teritoriji Crne Gore, u ukupnom iznosu od 130.315,01 eura, potpisani su danas u Ministarstvu javne uprave (MJU).
Objavljeno: 12. 07. 2019 - 12:18 Promjenite veličinu teksta: A A A

Potpisani su ugovori o kofinansiranje šest projekata i programa nevladinih organizacija :

„Reforma pravosuđa: Nadogradnja kapaciteta organizacija civilnog društva u cilju doprinosa integritetu pravosuđa“ u iznosu od  25.480,64 eura. Projekat realizuje nevladina organizacija Centar za monitoring i istraživanja CEMI.

„Cross Border Cooperation for Sustainable Development and Tourism through Valorisation of Rural Cultural Heritge and Conservation of Natural Asset of Areas with Ancient Olive Grows“ u iznosu od  12.151,02 eura. Projekat realizuje nevladina organizacija Udruženje za održivi razvoj, regionalnu saradnju i maslinarstvo VALDANOS.

„Reforma pravosuđa: Nadogradnja kapaciteta organizacija civilnog društva u cilju doprinosa integritetu pravosuđa“ u iznosu od 3.855,36 eura. Projekat realizuje nevladina organizacija Centar za demokratiju i ljudska prava - CEDEM.

„Let's be prepared/Budimo pripremljeni“ u iznosu  39.930,84 eura. Projekat realizuje Fondacija za razvoj sjevera- FORS Montenegro.

„Child- friendly Tourism in the Cross Border Region“ u iznosu od  25.544,76 eura. Projekat realizuje nevladina organizacija Asocijacija za demokratski prosperitet ADP ZID.

„Self- employment and Social Enterpreneurship for Youth“ u iznosu od  23.352,39 eura. Projekat realizuje Fondacija za razvoj sjevera- FORS Montenegro.

„U skladu sa Uredbom o postupku i načinu kofinansiranja projekata i programa nevladinih organizacija podržanih iz fondova EU, a u vezi sa Javnim konkursom za raspodjelu sredstava za kofinansiranje projekata i programa nevladinih organizacija podržanih iz fondova Evropske unije za 2019. godinu ministarka javne uprave donijela je Odluku o raspodjeli sredstava za kofinansiranje projekata i programa nevladinih organizacija podržanih iz fondova EU za 2019. godinu“, kazali su iz MJU.

Ukupan iznos sredstava za kofinansiranje projekata i programa nevladinih organizacija u 2019. godini iznosi 910.737,43 eura.

Sredstva za kofinansiranje projekata i programa nevladinih organizacija ugovorenih po osnovu konkursa i programa podržanih od Evropske unije, obezbjeđuju se u iznosu od 100 odsto ugovorom utvrđenog obaveznog učešća nevladine organizacije na navedenim projektima i programima, odnosno 100 odsto sredstava traženih u zahtjevu za kofinansiranje.

Komentari: 0

Novi komentar