Bivši hrvatski teniser izjavio

Ivanišević: Nikada nisam rekao da bih ubijao Srbe

Goran Ivanišević, bivši hrvatski teniser i jedan od novih članova tima najboljeg tenisera na svijetu Novaka Đokovića, rekao je da nikada nije izjavio da bi ubijao Srbe.
Objavljeno: 12. 07. 2019 - 13:04 Promjenite veličinu teksta: A A A
Ivanisevic: Nikada nisam rekao da bih ubijao Srbe
Foto: REUTERS/Hannah McKay

Ivanišević je povodom svojih izjava iz devedesetih godina, koje su posljednjih dana ponovo došle u žižu javnosti, rekao da nije nikada nikoga ubio, niti je mislio ikada ikoga da ubije.

On je za dnevni list "Politika" kazao da je devedesetih na turnirima bio pod stalnom pratnjom policije i da nije mogao da izlazi iz hotelskih soba, a da je 1992. godine na meč u Adelejdu došlo "pet do deset srpskih navijača koji su mu prijetili sa tribina da će ga ubiti, preklati i da su mu vrijeđali majku najgorim psovkama".

Ivanišević kaže da su ga ti policajci tih dana, pošto nije mogao nigdje da izađe, pozvali na strjelište gdje oni vježbaju i da je sa njima pucao u mete.

"Poslije su novinari doznali da sam bio tamo i pitali me kako je bilo. Ja sam im rekao da je bilo super, ali da bi bilo bolje da su umjesto meta bili oni navijači sa meča. Novinar je to preveo kako je preveo. Ja jesam to rekao, ali se moja izjava odnosila samo na te navijače, jer su me stvarno izludjeli vrijeđajući mene i psujući mi majku na najgori način", objasnio je Ivanišević.

Dodaje da je tu izjavu dao u afektu, da su takva vemena bila i da nije bilo lako izdržati.

"Nije lako kada ne možeš da izađeš iz hotela danima, kada si pod velikim pritiskom. Poštujem sve, ali najviše volim i cijenim odakle dolazim. Nisam nikoga ubio, niti sam mislio nekoga da ubijem", ponovio je Ivanišević.

Povodom osuda u Srbiji što ga je Đoković angažovao za trenera, Ivanišević kaže da će uvijek i u Srbiji i u Hrvatskoj biti nezadovoljnih, ali da je njemu ekstremna čast što ga je Novak Đoković pozvao.

"Zamislite da me je pozvao Real Madrid, a ja neću. Sport je velika moćna stvar koja povezuje sve. Novakov poziv je veliko priznanje meni i kao treneru i kao osobi", istakao je Ivanišević.

Komentari: 7

Gorane!!!!

12. 07. 2019 - 13:17

Ne OSVRĆI se na Velikosrbe!!! Oni su bolesna nacija. SPC im pere mozgove sa parolama. MRZI SVE ŠTO NIJE SRPSKO.
Sremac

12. 07. 2019 - 13:34

Svasta se zamera ljudima. Pa Hrvati su Srbe ubijali jedino u samoodbrani. Drugi svetski je bio odbrambeni rat, uz pomoc zaveznika iz EU su pokusali da se odupru rusko-srpskoj agresiji. O ovom poslednjem ne vredi trositi reci. To je jos ociglednije. Ponovo srpsko-ruska agresija.
nik

12. 07. 2019 - 14:50

jesi li upravo rekao da su se hrvati branili u drugom svjetskom ratu?
Sovereign

12. 07. 2019 - 18:00

Тачно ти је то. Бранили су се у Јадовну, Пагу, Шарановој јами, Коритима, Јасеновцу, учествовањем у Стаљинградској битки... гола самоодбрана. Посебно над оно 30 хиљада српске дјеце. Ма да плачеш за њима.
Pitaj četnike i posrbice o tom

12. 07. 2019 - 14:26

Pa I da si rekao, ništa strašno! I da si se borio protiv srbijanskih četnika i posrbica, razumijemo te dobro! Svako bi to radio, kad ti dodju u svoju zemlju i pred kuću četnici i Crnogorske posrbice ( kao kod Dubrovnika) da ti siluju familiju, kolju, ubiju, proćeraju, logično je da bi se svako branio sa čime stigne !! Trebao si pitati Djokovića i Srbe šta bi oni radili da su Hrvati stigli da kolju po Beogradu, Nišu, Valjevu???
nik

12. 07. 2019 - 15:53

ja ovdje nisam komentarisao 90te,tu ste uglavnom u pravu, nego sam se osvrnuo na gore pomenutu zamjenu teza u Sremcevom komentaru vezanom za drugi svjetski rat.... nisam mogao jasniji biti :D Hrvatska je bila napadnuta tada? Ili su ono bjese mozda potrcali uz naciste i otvorili najgore logore u istoriji? :D Imajte postovanja prema istoriji
Svaka čast Ivaniševuć!

12. 07. 2019 - 14:30

Ivanišević, SVAKA ČAST i da si rekao Djokoviću, četnicima i posrbicama!! Oni su došli, napali demokratsku Hrvatsku, vršili genocid dok ih branitelji ne proćeraše za Beograd!
Novi komentar