Policija izvršila više pretresa

Nikšić: Oduzeti oružje, municija i minsko-eksplozivna sredstva

Nikšićka policija oduzela je više komada oružja, municiju, minsko-eksplozivna sredstva i dijelove od oružja u ilegalnom posjedu.
Objavljeno: 12. 07. 2019 - 14:22 Promjenite veličinu teksta: A A A
Niksic: Oduzeti oruzje, municija i minsko-eksplozivna sredstva
Ilustracija

„Policijski službenici CB Nikšić su, preduzimajući aktivnosti na pronalasku oružja u ilegalnom posjedu građana, kontrolisali vozilo „Citroen C5“ kojim je upravljalo bezbjednosno interesantno lice V. B. (37) iz Nikšića, dok su se u vozilu nalazila još dva lica. Sa unutrašnje strane u prednjim desnim vratima pronađen je pištolj „glock“ sa okvirom u kojem se nalazilo 16 komada municije kao i još jedan okvir sa 12 metaka istog kalibra, dok je na podu ispred sjedišta suvozača pronađena metalna cijev dužine 50 cm a iza suvozačevog sjedišta je pronađena i sjekira. O događaju je obaviješten državni tužilac u ODT u Nikšiću“, navodi se u saopštenju Uprave policije (UP).

Shodno izjašnjenju tužioca, protiv V. B. je podnijeta krivična prijava zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. 

„Nadalje, službenici CB Nikšić su, postupajući na osnovu prethodno pribavljene narebe sudije za istragu, izvršili pretres stana i drugih prostorija koje koristi D. Ć. (69) iz Nikšića kojom prilikom su pronašli i oduzeli: lovački karabin M-48, lovačku pušku marke „hamerles“ cal. 16 mm, 28 komada puščanih metaka nepoznatog kalibra,električnu kapislu, bajonet i okvir od pištolja.Takođe, postupajući po operativnim informacijama i shodno prethodno pribavljenoj naredbi sudije za istragu policijski službenici su izvršili i pretres prostorija koje koristi B. Z. (43) iz Nikšića. Tom prilikom policijski službenici su pronašli i oduzeli: 35 usporivača  za miniranje, 24 komada DK kapisle, tri svežnja sporogorećeg štapina, minerska kliješta, dva noža na rasklapanje i minersku torbicu. O događaju je obaviješten nadležni državni tužilac“, ističu iz UP.

Oružje, municija i drugi predmeti biće predmet vještačenja.

Komentari: 0

Novi komentar