Dva lica osumnjičena za pljačku

Andrijevica: Iz škole ukrali laptop, TV, projektor i novac za matursko veče

Dvije osobe stare 18 godina, iz Andrijevice, osumnjičene su da su opljačkale Srednju mješovitu školu i OŠ “Bajo Jojić“ u tom gradu. Beranska policija podnijela je krivične prijave protiv njih.
Objavljeno: 12. 07. 2019 - 14:30 Promjenite veličinu teksta: A A A
Andrijevica: Iz skole ukrali laptop, TV, projektor i novac za matursko vece
Ilustracija

Kako je saopšteno iz Uprave policije, dva lica su osumnjičena da su iz prostorija škole ukrali sat, laptop, projektor, TV i 1.000 eura koje su đaci skupljali za matursko veče.

„Ukradeni predmeti su pronađeni i biće vraćeni vlasiku, dok su novac osumnjičena lica u međuvremenu potrošila”, navode iz UP.

U pet gradova rasvijetljena 23 krivična djela iz oblasti imovinskog kriminaliteta

Službenici Uprave policije su u Podgorici, Pljevaljima, Cetinju, Budvi i Andrijevici rasvijetlili 23 krivična djela iz oblasti imovinskog kriminaliteta, saopšteno je iz Uprave policije.

"Naime, službenici Centra bezbjednosti Podgorica su rasvijetlili ukupno 15 krivičnih djela počinjenih u prethodnom periodu i za ta djela procesuirali 16 lica starosti od 15 do 37 godina, osumnjičenih da su ih počinila. Od ovih 16 lica sedam je lišeno slobode dok je protiv devet policija podnijela krivične prijave nadležnim tužiocima u redovnom postupku. Službenici podgoričke policije su rasvijetlili četiri KD teška krađa, pet KD krađa, tri KD teška krađa u produženom trajanju, KD razbojništvo, KD prikrivianje i KD falsifikovanje novca. Osumnjičena lica su vršenjem ovih krivičnih djela otuđivala automobile, torbe i novčanike sa ličnim stvarima i novcem, telefone, obuću, kancelarijski pribor i druge predmete. Krivično djelo falsifikovanje isprave osumnjičeni je počinio na način što je, kako se sumnja, upravljao vozilom na kojem su se nalazile registarske oznakedrugog vozila", navedeno je u saopštenju policije.

Policijski službenici OB Cetinje su rasvijetlili krivično djelo teška krađa koje počinjeno krajem juna na štetu perionice automobila i tom prilikom protiv dva maloljetnika podnijeta je krivična prijava u redovnom postupku.

"Oni su, sumnja se, upotrebom podesnog sredstva i fizičke snage iz dva aparata koji služe za pranje autobomobila otuđili oko 200 eura i pričinili materijalnu štetu u iznosu oko 1.500 eura", navedeno je u saopštenju.

Beranska policija je, osim rasvjetljavanja krađe u školama u Andrijevici, takođe podnijela i prijavu protiv osobe stare 55 godina iz Andrijevice.

„On je, kako se sumnja, iz dvorišta jedne kuće ukrao vozilo koje nije bilo zaključano. Vozilo je pronađeno i vraćeno vlasniku”, ističe se u saopštenju.

Službenici Centra bezbjednosti Pljevlja uhapsili su osobu staru 27 godina iz Pljevalja zbog sumnje da je počinil krivično djelo razbojništvo na štetu jedne ženske osobe.

"On je, kako se sumnja, upotrebom fizičke snage oteo od oštećene torbu i otuđio novčanik u kojem se nalazio novac", saopšteno je u saopštenju.

Policijski službenici Centra bezbjednosti Budva su rasvijetlili četiri krivična djela razbojništvo.

"Zbog krivičnog djela razbojništvo počinjenog krajem juna ove godine na štetu jednog marketa u Budvi policija je lišila slobode dva lica iz Republike Srbije i jedno iz Budve starosti od 18 do 20 godina. Oni su, kako se sumnja, maskirani ušli u prostorije marketa i uz prijetnju nožem zatražili da im se preda novac, a kojom prilikom je radnik obezbjeđenja ovo pokušao da spriječi i jedan od osumnjičenih mu je upotrebom noža nanio tjelesnu povredu u predjelu grudi. Nakon toga osumnjičeni su se dali u bjekstvo. Jedno od ova tri osumnjičena lica je, kako se sumnja, počinilo još dva razbojništva na štetu jednog marketa i jednog poslovnog objekta u maju i junu ove godine. Sumnja se da je na štetu marketa krivično djelo počinio na način što je maskiran uz prijetnju pištoljem od radnice otuđio oko 2.000 eura, dok je na štetu poslovnog objekta krivično djelo razbojništvo počinio na način što je od radnice uz prijetnju elektrošokerom otuđio novac u iznosu od 260 eura" saopšteno je iz policije.

Osim toga, službenici CB Budva su rasvijetlili i krivično djelo razbojništvo koje je počinjeno u maju 2019. na štetu zlatare u Budvi i identifikovali osumnjičenog.

"Za ovo krivično djelo osumnjičena su tri lica iz Republike Srbije, a jedno od njih strao 19 godina je lišeno slobode. Oni su, kako se sumnja, maskirani ušli u zlataru i uz prijetnju pištoljem od radnice zatražili novac i zlato, ali nisu uspjeli u toj namjeri", zaključeno je u saopštenju policije.

Komentari: 0

Novi komentar