Saopšteno iz Ministarstva kulture

Počela izrada multimedijalne platforme "Živimo kulturu"

Ministarstvo kulture danas je ozvaničilo izradu multimedijalne online platforme “Živimo kulturu”, koja će od jeseni biti dostupna korisnicima interneta.
Objavljeno: 12. 07. 2019 - 14:52 Promjenite veličinu teksta: A A A

Platforma će imati niz sadržaja, koji će biti namijenjeni posjetiocima iz zemlje i inostranstva. Uz klasični internet portal, na kojem će biti objedinjene najsvježije multimedijalne vijesti iz kulture, najave svih dešavanja, posebno će biti predstavljena kulturna baština Crne Gore.

Znatan prostor biće posvećen i svim ustanovama kulture i organizacijama iz svih crnogorskih gradova. Fokus će biti i na mladim stvaraocima, okupljenim kroz program “Kreativna Crna Gora”, a poseban - ujedno i jedan od najznačajnijih segmenata platforme biće Art market. Zahvaljujući tom servisu, svi crnogorski umjetnici moći će da prodaju na internetu svoja djela - i to auditorijumu iz čitavog svijeta. Art marketom će upravljati Udruženje likovnih umjetnika Crne Gore.

Na platoformi će biti prezentovani i budući servisi u funkciji kulturnog turizma, investicioni potencijali kulturne baštine ali i oni posvećeni promociji Crne Gore kao filmske destinacije.

Komentari: 1

Nada

13. 07. 2019 - 22:36

Lijepo! BRAVO!
Novi komentar