CETINJE: FLU uskoro otvara vrata studentima

Direktor Uprave javnih radova, dr Rešad Nuhodžić i gradonačelnik Prijestonice Aleksandar Kašćelan obišli su danas radove na Univerzitetskom kompleksu i novom fudbalskom stadionu na Cetinju. Oni su, tom prilikom, istakli značaj ovih projekata za studente i sportiste, ne samo sa Cetinja, već i iz drugih crnogorskih gradova.
Objavljeno: 12. 07. 2019 - 15:03 Promjenite veličinu teksta: A A A

Direktor Nuhodžić i gradonačelnik Kašćelan su u razgovoru sa izvođačem i nadzorom na projektu uređenja dijela terena Univerzitetskog kompleksa fakulteta umjetnosti i nabavke opreme za Fakultet likovne umjetnosti naglasili potrebu za intenziviranjem radova, kako bi objekat bio spreman za postupak tehničkog pregleda i predaje krajnjem korisniku u ugovorenom roku, početkom oktobra ove godine. 
Radnici danilovgradske kompanije “Eurozoks” trenutno pripremaju teren za betoniranje staza i izgradnju pristupne saobraćajnice, a u toku je isporuka i montaža opreme, koja je naručena u skladu sa dogovorom sa krajnjim korisnikom, imajući u vidu specifičnu namjenu. Riječ je o nabavci kancelarijske i opreme neophodne za održavanje stručne nastave iz smjera slikarstva, vajarstva, fotografije i dizajna. 
Vlada Crne Gore je za ovaj projekat opredijelila skoro 1,2 miliona eura.
Nuhodžić i Kašćelan su takođe posjetili gradilište fudbalskog stadiona, gdje su u toku izrada betonske konstrukcije na Istočnoj i Zapadnoj tribini, radovi na mreži fekalne kanalizacije, kao i priprema za izradu tribinskih nosača. 
Oni su u razgovoru sa predstavnicima izvođača radova, “Erlanga”, naglasili da radovi moraju biti usaglašeni sa najvišim građevinskim kriterijumima kada je riječ o velikim sportskim objektima. 
Rok za izgradnju stadiona na Cetinju je kraj naredne godine, a radovi se trenutno odvijaju planiranom dinamikom. 
Ovaj značajan sportski projekat realizuju Vlada Crne Gore, Prijestonica Cetinje i Fudbalski savez Crne Gore, pri čemu će Vlada kroz kapitalni budžet zaključno sa idućom godinom investirati oko 4,4 miliona eura. Vrijednost kompletne investicije iznosi blizu 8,8 miliona eura.
Stadion će imati kapacitet 5.192 mjesta, čime će biti ispunjeni UEFA kriterijumi za odigravanje međunarodnih i reprezentativnih utakmica. 

Projektom je predviđeno da na istočnoj tribini budu 2.103 mjesta i 98 u ložama, dok je kapacitet zapadne tribine 2.129 gledalaca i 145 u ložama. Sjeverni dio stadiona raspolagaće sa 717 mjesta, a južni prizemni dio opredijeljen je za komercijalne sadržaje.

Komentari: 0

Novi komentar