Saopštili iz Uprave javnih radova

Izabran izvođač radova na Domu za stare u Nikšiću

Prvu fazu Doma za stare i odrasle osobe sa invaliditetom u Nikšiću gradiće nikšićki konzorcijum LD Gradnja, Arhiboks, Ramel i Ening a vrijednost radova izosiće 2,77 miliona eura, odlučila je Uprava javnih radova.
Objavljeno: 12. 07. 2019 - 19:38 Promjenite veličinu teksta: A A A

Navodi se da je prvom fazom predviđena adaptacija dva objekta kapaciteta 104 mjesta u vojnom kompleksu Trebjesa.

Rok za završetak radova je 16 mjeseci od uvođenja izvođača u posao, a projekat se realizuje u okviru Regionalnog stambenog programa (RHP) za Crnu Goru.

Navodi se da je Uprava javnih radova nedavno objavila poziv za podnošenje ponuda za izgradnju druge faze Doma za strare osobe u Nikšiću, koji traje do 30. jula.

"Ovaj dio radova finansiraće Vlada Crne Gore kroz kapitalni budžet, a procijenjena vrijednost radova je 2,7 miliona eura", kaže se u saopštenju.

Završetkom obje faze, ocjenjuje se, Nikšić će dobiti funkcionalan prostor za boravak ukupno 208 starih i odraslih osoba sa invaliditetom.

Kako se navodi, projekat je nastavak kontinuiranih aktivnosti koje Vlada sprovodi na poboljšanju kvaliteta života najstarije populacije.

"U tom cilju, Dom starih je prošle godine počeo sa radom u Pljevljima, a sredinom naredne godine očekuje se završetak radova u na objektu Podgorici, u vrijednosti blizu devet miliona eura", saopšteno je iz Uprave.

Komentari: 0

Novi komentar